1150x200-modo-header2-kopiera.webp

MoDo Hockey

499812 inlägg · 4093 ämnen

Inlägg #2750849

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
Zource: Det irriterande är att många MoDoiter ska spela "Inte många vill bo i Örnsköldsvik"-kortet. Jag har hört det som undanflykt i 20 år. Det handlar om spelarfruar som vill shoppa, att det är för mörkt och kallt, för dåliga förbindelser etc.

Men hur jäkla roligt är det att bo i Karlstad? Eller Leksand? Eller Skellefteå? Eller Luleå? Eller i Malmö med all kriminalitet?

Örnsköldsvik känns som en idyll för småbarnsfamiljer jämfört med många andra städer, även vintertid. Och på senare år har man lyckats bygga upp någonting bra, och vips, väljer spelare som Woods att stanna i flera år. Men när Hinken sedan pajar det han byggt upp, börjar folk direkt prata om "Hur svårt det är att värva spelare till Örnsköldsvik". Det är extremt irriterande med dessa undanflykter.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
Bad_Brett:
Tror t.o.m. det kan vara en fördel i vissa om lönen är 70-80 tkr månad så skulle jag hellre bo i Övik för där får mer för pengarna än i någon större stad.

Sen finns det vissa faktorer som är svåra att gardera sig emot exv sociala sådana men det kan man ändå inte påverka.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
Bad_Brett: Man pratade i nedsläpp hockeypuls igår att Modo i dagsläget nästan har 4st 4:e centrar och att True är en 100% felrekrytering av Hinken.

Jag ska ge True och de andra 10 matcher har jag sagt men jag skrev långt innan säsongen började att jag inte alls begrep värvningen av True och tyvärr verkar jag få rätt där för det händer absolut ingenting kring honom.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
Bad_Brett: Importerna vet knappast vad det är för skillnad mellan olika mindre svenska städer. De känner till Stockholm och kanske Göteborg och/eller Malmö. Fördelen med Malmö är närheten till Köpenhamn (och dess flygplats…).

När Leksand spårade ur och hade sina återtåg var det också mycket snack om hur svårt det var att värva spelare till just Leksand. Verkligen losersnack det där.

Som hockeyspelare handlar det dessutom ofta om att spendera cirka tre kvartal där man spelar i några enstaka år. Ingen som skriver på för Modo tvingas ju stanna där resten av livet, det är nog bara ett jobb för de allra flesta SHL-spelarna.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
Bad_Brett: Precis. Jag menar inte att det är just Ö-Vik det är fel på. Detta kan lika gärna hända ett nyförvärv i Linköping eller Örebro. Det gäller att komma in i föreningen och känna ett hjärta för klubben.
Kommentera