1150x200-modo-header2-kopiera.webp

MoDo Hockey

499812 inlägg · 4093 ämnen

Inlägg #2750857

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
Bad_Brett: Man pratade i nedsläpp hockeypuls igår att Modo i dagsläget nästan har 4st 4:e centrar och att True är en 100% felrekrytering av Hinken.

Jag ska ge True och de andra 10 matcher har jag sagt men jag skrev långt innan säsongen började att jag inte alls begrep värvningen av True och tyvärr verkar jag få rätt där för det händer absolut ingenting kring honom.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
Gavelo: Ja, grejen är att vi vet att Jasek kan vara riktigt bra i MoDo, eftersom han stundtals var riktigt bra i Oskarshamn, som också spelade en fartfylld anfallshockey. Så även om han har sugit så här långt, känns det som om vi skulle gambla ännu mer om vi skulle skicka iväg honom till en konkurrent. Då ska vi ha något konkret på bordet som vi är övertygade om är bättre eller passar bättre in i gruppen, som om Rögle skulle vara villiga att byta Dickinson rakt av.

När det gäller True såg många av oss redan under VM vartåt det barkade. Stor och trög, extremt dålig på rören och utnyttjar inte sina kilo för fem öre. Inget vidare skott, ingen vidare framspelare och betonghandler. Vissa försökte skylla hans dåliga produktion i AHL senaste åren på att han blivit omskolad till en defensiv forward. Må så vara, men det förklarar fortfarande inte hur kunde ha SJUTTON(!!!) spelare framför sig i INTERNA poängligan, exempelvis storstjärnor som Wilmer Skoog och Jake Wise.

Får jag spekulera fritt tror jag att det har gått till såhär:

Aagaard ville få hit True redan efter förra säsongen. Då hade True emellertid matchats med riktiga poängsprutor i Coachella Valley Firebirds. Trots 19 poäng på 26 matcher i slutspelet, kom han enbart 5:a i lagets interna poängliga. Bra slutspel tenderar emellertid att dra upp marknadsvärdet och True såg väl chansen att kunna fortsätta på den inslagna vägen och få en ny chans i NHL.

Säsongen efter avstannar precis all produktion. Aagaard är på Hinken igen och tycker att MoDo borde försöka plocka in True. Efter en svag säsong är prislappen lägre. Hinken slår till.

Nu sitter man riktigt i skiten, för även om True fungerade på liten rink, torde det vara uppenbart att han är för dålig på rören för att vara en toppspelare i SHL - vilket är det han måste vara om vi ska ha en chans att hålla oss kvar. Men det blir ju också en jobbig situation då detta var lite av en kompisvärvning för Aagaard. Vågar man sätta True i frysboxen till exempel? Eller skulle det få Aagaard att tjura, vilket skulle paja stämningen i truppen? Jag gillar inte detta alls.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
Gavelo: Mina förväntningar på True var att han skulle vara bra defensivt. Men inte ens det har han levt upp till. Att han var trubbig offensivt var ju ganska solklart från början. Och att man då värvar honom som andrecenter är makalöst dåligt.
Kommentera