1150x200-modo-header2-kopiera.webp

MoDo Hockey

499812 inlägg · 4093 ämnen

Inlägg #2750927

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
Bad_Brett: du kan väl inte jämföra välbetalda idrottsmän med yrkesverksamma människor? På vilket sätt skulle det gynna arbetsmarknaden? Att kunna avpollettera den som är obekväm eller inte högpresterande kanske t.o.m. har en lite högre sjukfrånvaro. Jag lever i tron om att alla människor mår bra av att ha sysselsättning och känna att man är behövd. Och tror inte för ett ögonblick att det skulle vara bättre för vare sig arbetsgivare och arbetstagare med fri lönesättning och utan kollektivavtal. För en kille som dig så skulle det säkert vara till fördel då du har talets gåva och vad det verkar ett välavlönat jobb? Men för den stora massan så är det väl inte till fördel. Och att driva en förening som ett företag är väl medlemmarnas val eller vill vi ha klubbar som ägs och styrs av privata intressen?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
Rht: Du har både förnuft o hjärta för att vara en riktig äkta MODOIT hatten av till du från en som varit chef på ett stort företag (SCA) !!👍👍🇺🇿
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
Rht: Jag hade en chef en gång som inför en löneförhandling sa: "Usch, det här är så jobbigt, helst önskar jag att alla hade kunnat tjäna lika mycket!". Men på alla arbetsplatser finns det personer som sprider glädje, eldar på andra, tar initiativ och jobbar oerhört hårt. Sedan finns det personer som gör minsta möjliga, men ändå gnäller över allt. Det är extremt motivationsdödande att de högpresterande individerna att de ska tvingas bli chefer eller dylikt för att företaget ska kunna motivera en rejäl löneförhöjning utan att facket sätter stopp.

Om det nu skulle vara så att Jasek (100% hypotetiskt) skulle vara en diva som sprider dålig stämning i omklädningsrummet, då borde det finnas ett sätt för MoDo att säga "Du har inte presterat på önskad nivå, tack hej!". Samtidigt som spelarna själva alltid kan spela "Jag har hemlängtan"-kortet för att riva kontrakten utan att klubben får någon ersättning. Jag tycker det är skevt och blir väldigt orättvist mot de spelare som är kvar och kämpar.
Kommentera