1150x200-modo-header2-kopiera.webp

MoDo Hockey

499812 inlägg · 4093 ämnen

Inlägg #2750915

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
Rht: Jag tycker det är fel att felrykteringar ska kunna bråka sig kvar på en arbetsplats, trots att båda parter vet att det aldrig kommer fungera (tänk Johan Sundström i Frölunda). Jag tror att det ger en bättre morot till de anställda att prestera bra om de vet att de alltid riskerar att stå där utan inkomst.

Har man jobbat i 32 år på ett företag är oddsen stora att energin och motivationen har gått ner någon procent. Dessutom lär personen tjäna bra mycket mer än någon som är 20-30 år yngre, så förutsatt att inte personens rutin är omöjlig att ersätta, känns det som ett väldigt vettigt beslut från företagets sida. Lite som när ishockeyklubbar väljer att inte förlänga med 40-åringar eftersom man vill ha en föryngring.

Sedan glider du in på socialt skyddsnät, men det är en helt annan fråga. Att företagen ges större frihet att sätta vilka löner de vill, eller säga upp personal som inte presterar, betyder inte att vi inte ska ha ett socialt skyddsnät. Problemet blir när politikerna ska skall gå in och bestämma över hur den privata sektorn får jobba. Vi betalar väl redan 70% skatt på marginalen, så det borde finnas rejält med pengar över till handikappade, gamla och sjuka - förutsatt att de förvaltas på rätt sätt.

Exempelvis blir det ju bra löjligt att AP ska åka runt i grön tröja och låtsas träna för en comeback när alla vet att han aldrig kommer spela en minut mer i MoDo. När det blir för krångligt att lösa kontrakt, så hittar klubbarna på sånt här trams istället för att slippa betala lönen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
Bad_Brett: du kan väl inte jämföra välbetalda idrottsmän med yrkesverksamma människor? På vilket sätt skulle det gynna arbetsmarknaden? Att kunna avpollettera den som är obekväm eller inte högpresterande kanske t.o.m. har en lite högre sjukfrånvaro. Jag lever i tron om att alla människor mår bra av att ha sysselsättning och känna att man är behövd. Och tror inte för ett ögonblick att det skulle vara bättre för vare sig arbetsgivare och arbetstagare med fri lönesättning och utan kollektivavtal. För en kille som dig så skulle det säkert vara till fördel då du har talets gåva och vad det verkar ett välavlönat jobb? Men för den stora massan så är det väl inte till fördel. Och att driva en förening som ett företag är väl medlemmarnas val eller vill vi ha klubbar som ägs och styrs av privata intressen?
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
Bad_Brett: Modo sitter ju inne med några riktigt stora talanger. Vore det inte en bra idé att ge de chansen nu? De kommer säkert tillföra energi och är ”oförstörda”. Förstår att man inte bara kan kasta in vilka unga spelare som helst och få effekt, men ni har ju några som rent objektivt är väldigt lovande.
Kommentera