1150x200-modo-header2-kopiera.webp

MoDo Hockey

500362 inlägg · 4094 ämnen

Inlägg #2754606

Sv: MoDo Hockey - Skellefteå AIK 24-10-19 Hemma
Rödluvan:
Jo jag har läst men det är en nivå upp och det är inte så att vi kan stoppa in honom bredvid seriens två bästa forwards och de bär honom. Östersund är en bra skola.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey - Skellefteå AIK 24-10-19 Hemma
Tarasov: Efter att ha reflekterat lite över matchen, hoppas jag att detta kan få två effekter:

1. Pressen på "stjärnornas" axlar minskar eftersom vi kan vinna matcher ändå
2. "Stjärnorna" förstår förhoppningsvis att de inte har jobbat tillräckligt hårt

Även om vårt powerplay var helt värdelöst, vill jag ändå hylla OP, som provocerade fram femminutersutvisningen. Han var en nagel i ögat hela tiden, små tjuvnyp som jag inte har sett MoDo ge tidigare under säsongen. Framförallt fjärdekedjan måste ha varit extremt jobbig att möta. Så cross-checkingen på OP kom inte till av en slump, utan han hade provocerat fram till den under hela matchen. Det är sådana där detaljer som kan bli avgörande.

Jag gillar den nya powerplaytaktiken, den kändes rätt innovativ där bumpern användes för att sick-sack-spela mellan exempelvis back och skytt. Däremot tycker jag uppställningarna var helt galna. I ett lag som har Olofsson, Jasek, Woods och Bernhardt, är det vansinne att sätta upp Ranta som skytt i första powerplay. Om Ranta ska spela powerplay överhuvudtaget, så bör hans roll vara att ta in pucken i zon och därefter jobba runt kassen. Han ska INTE agera spelfördelare eller avslutare. Olofsson och Woods ska ha den positionen.

Powerplayformationerna överlag är helt vansinniga. Vi har alltså ett första powerplay med Jasek, True, Ranta, Norlinder och Näsén. Den sistnämnde har som signum att göra Woods, Bernhardt och Aagaard bättre. Näsén skjuter aldrig, och Norlinder har gjort 5 mål på 123 matcher i AHL. Någon som är förvånad över att denna formation inte får utdelning?

Andra powerplay är nästan lika vansinnigt. Där kör vi alltså med Woods som CENTER, tillsammans med Niederbacher och Aagaard. Bernhardt och Olofsson på blålinjen.

Jag begriper ingenting. Varför krånglar man till det så jäkla mycket? Varför inte bara låta Woods lira med Näsén och Bernhardt? Sedan kör vi Olofsson ihop med Jasek och Norlinder. Sedan fyller vi på Ranta, Big Sam och Aagaard där det behövs.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Skellefteå AIK 24-10-19 Hemma
Tarasov: Östersund är inte en bra skola och har aldrig varit. Oklart vad du grundar det på att de är en bra skola.
Kommentera