1150x200-modo-header2-kopiera.webp

MoDo Hockey

500362 inlägg · 4094 ämnen

Inlägg #869003

The Final Battle, part IV
MODO Hockey - Linköping

Swedbank Arena
2007-04-10, kl 19:00


Kommentar:

Harald Lückner: När Swedbank kokar orkar vi med allt

Så här långt har hemmalagen vunnit i finalspelet. Därmed leder också Linköping HC finalserien mot MODO Hockey med 2-1 i matcher.
Nu väntar två matcher, tisdag och torsdag, i Swedbank Arena, MODO:s hemmaborg.
- Och det gillar vi, säger Harald Lückner. Stämningen här har vart fantastisk hela säsongen, men slog rekord i andra finalen på Långfredagen. Det var som om hela Swedbank kokade och när det är så orkar vi med allt. Kanske var det just den stämningen som gjorde att vi red ut sista fem så fint i segermatchen.

MODO coachen var nöjd med en hel del senast, trots förlusten.
- Måste vara härliga matcher för varje sann hockeyälskare också. Bra tempo, massor med situationer och framförallt rent spel mellan två jämna och spelande lag.

Skillnaden så här långt mellan lagen?
- Inget alls egentligen. Vi och LHC är oerhört jämna, det visar väl framförallt det faktum att det nästan aldrig blir mål i fem mot fem.

Tränare Lückner trivs med hockeylivet just nu.
- Roligare än så här kan man inte ha det. Nu har vi två SM finaler på tre dagar hemma i vår egen borg, lita på att vi är taggade som aldrig förr.

Några ödesmatcher är man inte beredd i MODO att kalla finalspelet än så länge.
- Vi har vunnit i Linköping tidigare i vinter och vet att vi kan göra det igen. Men så mycket kan jag säga, det ska mycket till om vi ska förlora hemma.

Lätt träning på is för de flesta, i övrigt rehab, lite i gymmet och promenader, jogging i solen handlade det om i MODO lägre efter tredje finalen.
- Alla spelare vet hur de ska tackla tiden mellan matcherna. Vårt koncept så här långt har fungerat väl i slutspelet och där ändrar vi ingenting.
Noterbart om laget

Noterbart 1: Skador/ sjukdomar: Inga, men Morrison (ljumske/axel) är ett frågetecken, på is på måndag igen dock.

Noterbart 2: 1-5, 3-2, 1-2 - så är siffrorna hittills i finalspelet med MODO:s siffror först. Nu spelas två matcher i Swedbank Arena - tisdag och torsdag. På lördag spelas final sex i Cloetta Center och måndag till veckan final sju i Swedbank Arena.

Noterbart 3: Matchen i kväll blir MODO Hockeys 73:e tävlingsmatch den här säsongen, den 36:e på hemmaarenan - lite NHL-stuk över det hela.

Noterbart 4: Kanal 5 direktsänder i vanlig ordning. Sanny Lindström, Timrå är i fjärde finalen studiogäst.
Kommentera