NHL

14673 inlägg · 804 ämnen

Big Red...

94069 · » Till forumet


Sv: Big Red...
Gone: Matchen i helhet var tämligen lam. Kändes nästan som om Detroit tagit ut segern i förväg. Carolina visade mer hjärta än Big Red i inledningsmatchen. Kanske också blir den väckarklocka för det röda laget som behövs om man vill vinna trofén. Det spel man visade upp under gårdagsmatchen räcker inte "ens" till mot ett sånt nederlagstippat lag som Carolina. Handen på hjärtat gillar jag Carolina och deras laginsatser. Man har förvisso stjärnor i laget men inte alls i den utsräckning som t.e.x Detroit har.

Nattens stora begivenhet var kvitteringen av Carolina till 1-1. Vilken träff.
Kommentera

Sv: Big Red...
Får man ändra sitt tips? Nehe... Hur som helst så såg jag inte matchen. Var den bra?
Kommentera

Sv: Big Red...
Jag tror trots alla fingervisningar att kvastarna åker fram på Detroits gator inom kort. Hoppas jag får fel.
Kommentera

Sv: Big Red...
Da Beezer:
Konstig tolkning men..
Vissa här försökte ju få det att verka som om Demolition Man var världens artist nr1, medan Foppa är kass..

Klart att Holmström gjorde en enormt stor match, men man kan väl knappast påstå att han glänste märkbart..?
Kommentera

Sv: Big Red...
Bune: Colorado anhängarna finns kvar här... Men alla kanske inte har nått att säga... Själv har jag inte direkt tid att kommentera hur det gått för Colorado nu.... Skolan har tagit upp mycket tid nu på slutet för att min tid ska räcka till allt...
Säger bara att Colorado kommer igen nästa säsong!!!!
Kommentera

Sv: Big Red...
Bune:
Colorado-anhängarna har säkert varit ute och lapat sol, som de flesta andra.

Efter att Roy på ca 12 minuter släppt 4 puckar bakom sig, så var matchen avgjord. Detta för att det var ett motståndarlag som ville vinna och spelade på säkerhet. När Colorado försökte anfalla så hade man 5 man mot sig + Hasek, för ingen i Detroit behövde gå så hårt framåt.

Det lilla halmstrå Foppas gäng fick, var när de spelade en man mer, men man orkade eller kunde inte samla krafter till några farliga avslut.

Naturligtvis, har Detroit kommit i 4 måls underläge och med en spelartrupp som fått slita hårt på toppspelarna (pga skadeläget), så skulle nog de också haft svårt att komma igen.

Skyller inte bara Roy för målen, backarna orkade inte hålla emot och backa upp honom som vanligt, de såg sega ut och vart frånåkta av pigga Detroitspelare. Både Foppa och Roy gjorde sina misstag, men vi får komma ihåg att de har räddat laget flera gånger om i tidigare matcher.

Sedan kan man kanske i efterhand undra varför man inte bytte in andremålvakten tidigare, när han fick chansen var det kört. Men detta har ju att göra med att ibland blir Roy en vägg efter sina misstag, men i går var det katastrof ( han var mänskligt berörd)

Det kändes som att man redan i Denver gjorde en tabbe när man begärde mätning av Haseks klubba, där tog Detroit hem en psykologisk seger. Tyckte att den situationen vart pinsam för spelarna i Colorado. Man åkte nog inte ut på isen efter det och kände att nu kommer vi att ha lättare att överlista Hasek.
Dessutom vart det 4-4spel, i stället för 5-3 spel som de hoppats på.

Såg att Sakic hade uttalat sig efter matchen och sagt: "De kunde inte komma med några bortförklaringar" han är en stor lagkapten och lirare.

Detroit har 3 svenskar som får fortsätta lira i finalen, så det är bara att önska dem lycka till.
Men skall jag vara ärlig så hade jag helst sett att Foppa fått möjligheten, som kämpat så för att komma tillbaka.
Ishockey är ett lagspel och Colorado räkte inte till den här gången.

Varning för att Detroit underskattar sin motståndare i finalen, de har inte tagit hem pokalen ännu.
Kommentera

Sv: Big Red...
MrLeth: Du har rätt i din poäng att media i Sverige bevakar Colorado hårdare än övriga NHL-lag (kanske med undantag av Toronto). Men varför är det så? Jo två av våra absolut största NHL-stjärnor spelar i Colorado och Toronto. Fixstjärnor drar mer medialt intresse än ett bra lag gör. Se t.ex. Gretzky och Lemieux för ett par år sedan.

Att det skulle bli Detroit som tar hem Stanley Cup bucklan var ju ingen skräll innan säsongen startade. Det var ju bara att titta på laguppställningen för att man skulle se det. Har man råd att sätta Brett Hull i fjärdekedjan då har man en hyffsat bred trupp! :)

Avs krigade dock otroligt bra. Colorado gjorde sammanlagt 54 mål i årets slutspel. Foppa slutade på 27p (9+18). Han var alltså inblandad i exakt HÄLFTEN av lagets målskörd (lägg därtill till att han även har varit inne vid vissa mål utan att ha fått något ass). En stjärna gör som sagt inget lag. Foppa var alldeles för ensam. Colorado gick runt på två kedjor. Detroit på fyra. Till slut blev den fysiska och mentala anspänningen för Colorado för stor. Serien avgjordes nog egentligen när Roy slängde in pucken i eget mål i den sjätte matchen. Måste vara tufft att ladda om mentalt efter det.

Detroits sista match påminde mig lite grand om Modos match mot Luleå där serien hade varit jämn länge, men i sjätte matchen "gick proppen ur" och Modo vann med 9-4. Detroit är ett mycket komplettare lag som helhet. De förtjänar alla positiva rubriker de kan få. Nu vinner de Stanley Cup och Hasek får avsluta(?) sin fantastiska karriär med att äntligen få höja den viktigaste bucklan av dem alla.

För inte ska Carolina kunna ge dem särskilt stora bekymmer...
Kommentera

Sv: Big Red...
KentaK: Nä du har rätt Holmström var kass och hade tur samtidigt som Peter var fenomenal i natt igen. Att Holmström gjorde två mål berodde på hans fantastiska lagkamrater och att Peter gjorde noll poäng berodde på hans fruktansvärt dåliga lagkamrater.
Kommentera

Sv: Big Red...
Vart är alla Colorado anhängare nu??? så däligt...
Kommentera

Sv: Big Red...
Jadå!!
Själv kunde man ju inte se matchen...har inget sånt där Canal Extrabetal hemma.
Men man anade ju direkt att Red Wings vunnit matchen när man satte på text-tv...
Ingenting om matchen på förstasidan...Det måste ju bara betyda att Detroit vann!
Och mycket riktigt....7-0! Lite smått överlägset det där... ;o)
Tänk vilka rubriker det blitt i Sverige om Colorado vunnit med 7-0...ujuj..
Kommentera

Sv: Big Red...
KentaK:
Holmströms mål som han styrde in var ett turmål, returmålet var betydligt snyggare, och visst var killen het i natt.
Detroit var det bättre laget och hade flera spelare att nöta på. Forsbarg kan inte ensam vinna matcherna. Foppa har varit delaktig i ca 50 % av lagets mål sedan han kom tillbaka. Colorado skulle aldrig ha tagit sig till semi utan honom.
Tror att Detroit skulle ha fixat det utan Holmström, även om han är en kämpe.

Roy hade sin svarta dag och visst har Hasek haft mera hjälp av sina backar än Roy. Backarna har haft det tungt och man kan misstänka att Blake spelade den sista matchen halvskadad (min gissning).
Colorados power play har inte heller fungerat.

Båda lagen har ändå bjudet på mycket bra ishockey och det har varit få dumma slagsmål. De flesta matcherna har varit jämna, men visst blev det rätt vinnare till slut.

Det som var mest sevärt i natt var filmen om Gretzky i sista pausen.
Undrar hur Foppa får avsluta sin karriär i NHL.
Sista perioden var jag rädd att något skulle hända, så att Peter skulle behöva åka av isen skadad från säsongens sista match.

Det måste vara länge sedan han får komma hem på sommarledighet och i stort vara skadefri.
Kommentera

Sv: Big Red...
Boss:
Just inatt kan man väl också se en viss skillnad på Holmström och Forsbergs respektive sällskap.. Känns ändå som om Forsberg skapade mer på egen hand än vad Holmström gjorde..

Tomas gjorde som vanligt mål på en retur och en styrning..
Men du kanske är en sån där som bara kollar matchfakta och statistik??
Kommentera

Sv: Big Red...
Boss: Kommentarer överflödiga.
Kommentera

Sv: Big Red...
Holmström är kung, så satans jäkla kung. Floppa, släng dig i väggen!
Kommentera

Sv: Big Red...
Jag tar tillbaka det där jag skrev om att Roy kommer storspela...
Kommentera

Sv: Big Red...
MrLeth: De flesta barn i 13-års ålder håller ju på Colorado. Är säkert många av dem som skriver här.

Riktigt kul att Roy fick slänga in pucken i eget mål. Finns ingen målvakt som överdriver sina räddningar lika mycket som honom. Nu ordnade den kaxige och divige, men samtidigt också fenomenale målvakten en sjunde match för Detroit. Tyvärr så lär han ju nu storspela i natt.
Kommentera

Big Red...
Och i natt så hejar vi alla på Detroit såklart...
Förstår inte varför tv-sporten fått för sig att alla svenskar skulle vara Avalanche-fans?! :oI
Kommentera

94069 · »