NHL

14656 inlägg · 804 ämnen

PHI-TOR

266617 · » Till forumet


Sv: PHI-TOR
Portello: Håller med... Ser att TV4 plus fått det högst tvivelaktiga nöjet att få Bosse "blunda och peka" Berglund, som expertkommentator.. Men dom har ju å andra sidan satt Harald Treutiger i högsätet för sina sportsändningar, så urvalet kan inte ha varit allt för kvalificerat....

Tacka vet jag TV3 och VM i Åbo 1991, där Lars Gunnar Björklund och Rolle Stoltz fällde en numer klassisk kommentar:

L-G: Öh du, Rolle.. Seru va klockan é på egentligen?
Rolle: Nae, ja ser inge, för solen ligge på hela tiden...

R.I.P....
Kommentera

Sv: PHI-TOR
Da Beezer: Man ska då vara tacksam att man slipper Fyrans kommentatorer. Men iofs så skulle det vara lite underligt om dom kommenterade på C+ ;)
Kommentera

Sv: PHI-TOR
Jimmy:

tveksamt om Maple Leafs släpper Sundin till VM även om man åker ut. De hindrade honom att spela All Star pga skada och nu är han ansiktsskadad så jag skulle inte bli förvånad om han stoppas iaf.
Kommentera

Sv: PHI-TOR
Da Beezer: Bra det...Sudden är alltid het i Tre Kronor!
Kommentera

Sv: PHI-TOR
Punkk: Originalkommentatorerna är bra mycket bättre än de Canal + tillhandahåller. Synd att de inta bara kan ta de amerikanska och kanadensiska sändningarna och sända de rakt av. Då borde de ju ha råd att sända fler matcher också...
Kommentera

Sv: PHI-TOR
Da Beezer: Det var en bra deal!
Canal+ brukar ju ibland använda CBC's sändningar men då med den tveksamma smaken att använda sina egna kommentatorer Kristian A eller Magnus N istället för de excellenta originalkommentarerna. Brrr.
Kommentera

Sv: PHI-TOR
Punkk: Det går inte att se på normalt sätt i Sverige. Jag kan se tack vare en kompis som spelar in och skickar över till mig. :-)
Kommentera

Sv: PHI-TOR
Da Beezer: Aj, det lät illa för Leafs.

Hur ser man "Hockey Night in Canada" i Sverige? Är det via parabol?
Kommentera

Sv: PHI-TOR
Punkk: Blev ingen upprepning av matchbilden här inte. För var Flyers dominanta i match ett så var de fullständigt överlägsna i match två. De vann alla närkamper, var först på alla puckar, osv.

Det var ungefär samma klasskillnad som om ett Elitserielag skulle möta ett lag från allsvenskan.

Kommentatorn på Hockey Night In Canada summerade det bra när han sa något i stil med att Ed Belfour var Torontos bästa spelare och det vara tack vare honom siffrorna var respektabla.

Justin Williams såg väldigt bra ut i sin andra match efter knäskadan som egentligen skulle ha fått honom att missa hela säsongen. Sami Kapanen fortsätter att tackla allt som rör sig och Donald Brashear var på Tie Domi redan på uppvärmningen. I tredje perioden blev det också en fight.

Flyers PP såg väldigt mycket bättre ut i den här matchen. Box Play-spelet likaså. Gagne öppnade målskyttet med ett härligt mål shorthanded.

McCabe och Housley var överlägset sämst på isen!

Som sagt, Flyers är så pass mycket bättre än Leafs att de bara inte kan åka ut!
Kommentera

Sv: PHI-TOR
Jimmy: Snacka om inflation i värdeuttryck, det finns orsaker till att ordet "utklassning" ofta används i samband med vinster...

Blev en upprepning av matchbilden från Game 1, förutom att Leafs verkar gjort fler misstag och att Philly's forwards (med precision och hårt arbete?) fick göra mål.

Nu behövs två hemmamatcher för att göra en korrekt bedömning av denna serie. Fast frågan är hur hoppfull man vara med ett lag där Reichel är andracenter.
Kommentera

Sv: PHI-TOR
Da Beezer: Ny utklassning! Denna gång med vinst som utgång också. Härligt! Simon Gagne bäst på plan. Han låg bakom både första och andra målet med hårt arbete och precision. Ser klart lovande ut för Philly så här långt. Som en bonus så kan man få se Mats Sundin i VM också (Jag bryr mig om VM trots att jag är 22år gammal).

Nattens "Holmgång" som det så vackert heter i Sverige var annars mellan Dallas och Edmonton där Edmonton vann med 75-57 i utvisningsminuter. Den något viktigare matchen vann Dallas enkelt med 6-1 och Tommy Salo blev utbytt.
Kommentera

Sv: PHI-TOR
Stefan: Oj då. :-) Blev lite fel. Skall vara andra, tredje och fjärde istället. :-)

Match två underway! Williams in istället för Somik (ryggskadan antar jag). Tucker och Antropov bort för Leafs.

Let's Go Flyers!
Kommentera

Sv: PHI-TOR
Da Beezer:

hmm om första målet styrdes in via en back då är det dags för mig att gå till optikern och skaffa starkare brillor.

Om jag inte misstar mig helt kom Sudden till höger flippar över pucken till Mogilny som sköt in pucken. Närmaste back var Kim Johnsson som agerade mellanhand mellan Sundin och Mogilny om jag inte misstar mig helt?
Kommentera

Sv: PHI-TOR
Stefan: Första målet styrdes i mål på klubban av en Flyers-back, kommer dock ej ihåg vem. Andra målet styrdes på Kim Johnssons ben och in i mål och det tredje styrde Renberg in.
Kommentera

Sv: PHI-TOR
Da Beezer:

inte illa pinkat av ett flytlag att smälla in 5 puckar bakom ett av NHLs bästa defensiva lag.

Speciellt i dagens hockey där lag har svårt att sätta 3 puckar i mål, att då sätta 5 puckar i mål och vara utspelade och bara ha flyt fin fint det :D

Visst var Flyers det klart bättre laget det går inte att snacka bort, men hur bra ett lag än spelar så är det fortfarande målen som räknas. Hade Belfour stått upp istället för stått på knä hade han tagit 1-1 pucken tex.

Tre mål på styrning? 0-1 Mogilny direktskjuter på pass från Sudden, 1-2 Mogilny smäller in på egen hand, 1-3 Tie Domi rakar in en retur framför mål, 3-4 Renberg styr in, 3-5 i tom kasse av Mogilny från blålinjen.
Kommentera

Sv: PHI-TOR
Da Beezer:

Jag påstod heller aldrig att Leafs anfallsspel var bättre än Flyers, jag håller med om att Flyers var snabbare och tyngre. Däremot tycker jag ingen i Flyers kan hålla i pucken eller göra några oförutsägbara passningar såsom Sundin eller Mogilny. Möjligtvis beror det på Flyers höga tempo plus att spelet verkar gå ut mycket på skott utifrån och mycket folk framför. Men är det inte så här det har sett ut för Flyers hela säsongen, man vinner skottstatistiken överlägset men gör förvånansvärt lite mål (förutom 10 sista matcherna i grundserien)?

Sen måste jag säga att jag missade att det var tre styrningar, var det på Mogilnys andra eller? Renbergs och Domis på egen spelare hängde jag med på.

Jag tror nog nästa match kommer se ut mycket som den första, Leafs tänker defensivt och får sina ev. mål på att Sundin och Mogilny är smartare än Flyers backar. Däremot kommer säkert Nolan var osynlig återigen för att förhoppningsvis var mer delaktig när matcherna i Air Canada börjar och då Leafs etablarar mer anfallshockey. Leafs defensiv var ju faktiskt väldigt bra igår med tanke på hur mycket ifrågasättande den fått. De gav ju inte upp en enda odd-man-rush.
Kommentera

Sv: PHI-TOR
Jag tycker att det var en väldigt intressant match. Flyers spelade ut Toronto. Åkte mer skridskor, var starkare och spelade helt enkelt mycket bättre. Jag kan bara instämma med Mogilny; Toronto blev utspelade! Därför känns det oerhört frustrerande att Toronto lyckades stjäla den här matchen.

Fortsätter Flyers i samma tempo så skall det inte vara några problem. Oroväckande dock att Flyers ”stjärnor” som vanligt inte lyckas hålla sig framme i målprotokollet när det handlar om slutspel.

Brashear var bedrövlig och en stor orsak till förlusten. Han måste ersättas av Feodruk till nästa match. Dessutom vill jag ha in Williams istället för Joe ”Sucko”. Eric Weinrich var bäst i Flyers.

Punkk: Toronto gjorde ju tre mål på styrningar. Fattar inte hur du kan tycka att Torontos anfallsspel var bättre. Bortsett då från att de gjorde fler mål. :-) Leafs lyckades aldrig få någon press i anfallszonen medan Flyers å andra sidan hade många och långa byten i anfallszon. I andra perioden fanns det bara ett lag på plan.

Flyers förlorade delvis på grund av ett par defensiva misstag i kombination med dåligt powerplay. Men största anledningen till förlusten var dock Leafs flyt och det kommer inte att räcka i två matcher!

Let’s Go Flyers!
Kommentera

PHI-TOR
Äntligen är NHL-slutspelet kommit igång! (och gött att hitta ett forum där man kan diskutera NHL).

PHI-TOR startade ju exakt så intressant man kunde vänta sig. Flyers dominerade skottstatistiken men kunde inte vinna för det. Tycker inte Flyers fick ut så mycket av sitt överflöd av konstruktiva forwards, enda sättet de gjorde mål på var skott utifrån med mycket trafik framför mål (vilket iofs kan vara en bra taktik). Tycker ändå inga forwards i Flyers matchar Sundins och Mogilnys smartness.

Tufft för Leafs att få ännu mer skador, det kan bli avgörande till slut tyvärr. Blev lite chockad av domarnivån i början, det var verkligen inte den sedvanliga nivåhöjningen till slutspelet utan snarare lite petigt. Ljusår från vår eget SM-slutspel. Dock höll inte domaren samma nivå hela matchen och framför allt tilläts Flyers att markera på Tucker. Horribelt att ingen interference dömdes på spelaren som checkade bort Tucker ur matchen när McCabe senare i samma byte blev utvisad för exakt samma sak mot Brashear.

Fortsättning följer....
Kommentera

266617 · »