NHL

14645 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #1154477

Sv: Stanley Cup 2009

I väntan på... I natt ska jag sitta uppe och se säsongens första slutspelsmatcher från NHL för min del. Börjar med att zappa mellan Devils-Hurricanes och Penguins-Flyers, för att vid 04.00 se om Sedinarna kan fortsätta imponera.

I just löööve my dreambox and all my channels.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Stanley Cup 2009

Vissa av er kanske satt uppe och såg det i natt, andra gjorde det inte. De som inte gjorde det tycker jag synd om, för det var faktiskt tre riktigt bra och intensiva matcher.

Framför allt Vancouvers match var härlig att beskåda, en riktig slutspelsmatch. Bra tempo, småirriterat hela tiden, bra målvakter och så naturligtvis svensk framgång.

Sundin styrde snyggt in 1-0 i slutet av andra, och Sedinarna fortsätter vara grymt bra. Henke 1+1 och Danne 0+2. Av fem mål som Vancouver gjort nu i slutspelet har Sedinarna varit inblandade i fyra.

Det är roligt att se hur media i Sverige vinklar det hela, dock. Aftonbladet har stort om Sundins revansch. Hur han gav kritikerna svar på tal, osv. Visst, hans mål är snyggt och han är inblandad i uppbyggnaden av det anfallet, men att han skulle vara matchens stjärna är rent ljug. Det är så klart Roberto Luongo som räddade 30 av 30 skott och återigen storspelade. Dessutom var det många andra spelare i båda lag som, sett över hela matchen, var bättre än Sundin.

Kommentera