NHL

14645 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #1162086

Sv: Stanley Cup 2009
Olle: Det du säger är att du ser hockey för att se så många matchstraff som möjligt.

Jag tror inte att du tycker så men du säger så. Våld och aggression finns i tillåtna former i ishockey. Det tycker jag att Detroit är duktiga på.

Jag har heller aldrig uteslutet att man spelar hockey olika i olika länder. Kulturer byggs ju upp olika på olika ställen. Men innan utvandringen till NHL så fanns det inte så mycket utbyte av varandra. Framförallt i Europa-NHL då Kanada inte förrän i slutet av 70-talet skickade vettiga VM-lag.

Men där vi är idag är att dessa olika sätt att spela hockey har smält samman. Idag kan barn i Magnitogorsk ha Sidney Crosby som sin idol.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Stanley Cup 2009
JimmyH: Jag säger: "förutom Douglas Murray" innan du hinner före...
Kommentera

Sv: Stanley Cup 2009
JimmyH: Jag tycker inte alls att det är vad jag säger, däremot så hävdar jag att antalet majors brukar kunna vara en indikator på om en match är "het" eller ej. Det är ju inte som på 80 och 90-talet, där Probert slogs med Domi bara för att det var vad dom förväntades göra. Idag regleras sånt rätt mycket i regelboken (med 2 (3?) fighter i en match= avstängning och likaså om man startar en fight med mindre än 5(?) minuter kvar).

Handen på hjärtat, hur ofta, sedan Ulf Samuelssons tid, orsakar en svensk i NHL speciellt heta känslor hos en motståndare? Var det när Alfredsson sköt en puck på Niedermayer i slutminuten av den avgörande stanley cup finalen för några år sedan?

Jag reagerade på kultur-snacket då jag ansåg att du anspelade på att jag skulle tycka att det på något sätt fanns biologiska skillnader på hockeyspelare från olika länder när jag i själva verket enbart menar att det är sociala skillnader som föranleder mitt resonemang om svala känslor i nuvarande detroit, eller, för att citera en gammal kanadensisk stofil, "chicken swedes"...
Kommentera