NHL

14645 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #1162062

Sv: Stanley Cup 2009
JimmyH: Jag tycker du läser in lite väl mycket i mina kommentarer, naturligtvis är europeer BRA för NHL, allt jag säger är att när man stoppar alla i samma lag så tenderar heta känslor att svalna, vilket statistiken verkar styrka (tre raka säsonger i toppen av fairplay-ligan när det gäller majors).

"Sätter man ihop olika kulturer i samma miljö, vilket man gjort i NHL i stor utsträckning de senaste 20-30 åren, så lär de sig av varandra."

Med ovanstående mening så verkar du ju förutsätta just det du anklagar mig för, att anse att spelare från olika länder, i grund och botten, besitter olika kvalitéer för att dom just kommer ifrån olika länder?

Slutligen är det väl bäst att jag klargör att man visst kan visa känslor i en hockeyrink utan att slåss, jag är bara av uppfattningen att en bra hockeymatch gärna får innehålla lite våldsamheter, annars hade jag kollat på fotboll...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Stanley Cup 2009
Olle: Det du säger är att du ser hockey för att se så många matchstraff som möjligt.

Jag tror inte att du tycker så men du säger så. Våld och aggression finns i tillåtna former i ishockey. Det tycker jag att Detroit är duktiga på.

Jag har heller aldrig uteslutet att man spelar hockey olika i olika länder. Kulturer byggs ju upp olika på olika ställen. Men innan utvandringen till NHL så fanns det inte så mycket utbyte av varandra. Framförallt i Europa-NHL då Kanada inte förrän i slutet av 70-talet skickade vettiga VM-lag.

Men där vi är idag är att dessa olika sätt att spela hockey har smält samman. Idag kan barn i Magnitogorsk ha Sidney Crosby som sin idol.
Kommentera

Sv: Stanley Cup 2009
Red W. spelade hyffsat mot ett pissdåligt Chicago och är nu en transportsträcka från final.
Pingvinerna tar hem bucklan i år, de har grymt spel över hela banan och en hel påse med skickliga spelare som kan avgöra på egen hand.
Kommentera