NHL

14645 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #1162032

Sv: Stanley Cup 2009
Olle: "Red Wings har för många europeer för att det ska bli några känslor"

Här saknas det inte fördomar och förutfattade meningar i alla fall. Det måste alltså varit för att Niklas Kronwall är född i Europa som Chicago inte riktigt kunde tända till igår?

Ärligt talat så är det där ganska förlegade tankegångar. Lite Niklas Wikegård som tror att alla tjecker filmar och alla ryssar är divor. Sätter man ihop olika kulturer i samma miljö, vilket man gjort i NHL i stor utsträckning de senaste 20-30 åren, så lär de sig av varandra.

En stor anledning till att hockeyn gått framåt i NHL är ju på grund av alla influenser från andra länder.

Detroit saknar absolut inte känslor i sitt spel. Tror du att man kan vara så framgångsrik om man spelar utan känslor? Detroit är däremot NHLs smartaste lag. Vilket inte har speciellt mycket med svenskar eller européer att göra utan snarare med deras välarbetade system med att plocka in spelare som är bra så många olika saker som möjligt.

Att det har blivit många européer beror mest på att bra spelare på den här sidan kontinenten lättare "missas" i draften.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Stanley Cup 2009
JimmyH: Jag tycker du läser in lite väl mycket i mina kommentarer, naturligtvis är europeer BRA för NHL, allt jag säger är att när man stoppar alla i samma lag så tenderar heta känslor att svalna, vilket statistiken verkar styrka (tre raka säsonger i toppen av fairplay-ligan när det gäller majors).

"Sätter man ihop olika kulturer i samma miljö, vilket man gjort i NHL i stor utsträckning de senaste 20-30 åren, så lär de sig av varandra."

Med ovanstående mening så verkar du ju förutsätta just det du anklagar mig för, att anse att spelare från olika länder, i grund och botten, besitter olika kvalitéer för att dom just kommer ifrån olika länder?

Slutligen är det väl bäst att jag klargör att man visst kan visa känslor i en hockeyrink utan att slåss, jag är bara av uppfattningen att en bra hockeymatch gärna får innehålla lite våldsamheter, annars hade jag kollat på fotboll...
Kommentera