NHL

14645 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #1237688

Sv: Apropå ingenting...
Måste även nämna MC-sport när jag pratar skydd.

Fram till för 10år sen var hjärnskakningar nästan som ett brev på posten vid alla typer av vurpor då hjämarna var taskigt konstruerade. Dom klarade den första smällen men var "förbrukade" vid en andra eller tredje smäll. Även nackar tog mycket stryk dom dom var för tunga.
De modernt konstruerade hjämarna är mycket lättare men skyddar trots det mycket bättre och idag är det nästan aldrig några huvudskador i dessa sporter TROTS högre farter, hopp, kraftiga highsiders mm.


Nu är det regler emot "Werna-stuk" på hjämar, hakremslängder och dyligt för att få hjälmen att sitta på plats. Men det räcker inte då hjälmarna inte är konstruerade för att ta upp såna här krafter. Nu förespråkar jag inte integralhjälmar i ishockeyn men hjälmar som skyddar bättre borde inte vara nåt problem att konstruera utan att man sabbar komfort alltför mycket.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Salle: En sån typ av hjälm är redan konstruerad och det är ingen mindre än självaste Mark Messier som ligger bakom idéen (om inte annat så är han iaf frontfigur för nyheten)

www.fromtherink.com/2009/10/12/1081747/messiers-new-helmet-takes-aim-at

Den är konstruerad för att minska just risken för hjärnskakningar.
Kommentera