NHL

14645 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #1237689

Sv: Apropå ingenting...
hellge: "Han slås medvetslös"

Ja men naturligtvis slås han medvetslös, han landar ju för fan med ansiktet i isen. Det är ett olyckligt faktum men samtidigt måste man förstå att man inte kan valsa in i slottet (speciellt inte om man skär in från kanten) utan att få en smäll. NJ-spelaren fick säkert, som alla andra, lära sig att inte stirra puck redan första gången han tränade med dom stora killarna.

Jag kan hålla med om att Carter utnyttjar situationen eftersom han märker att NJ-spelaren inte kommer att hinna se Carter komma. Det är å andra sidan själva grundregeln till att lyckas med en tackling, att motspelaren inte hinner reagera.

Visst, NJ-spelaren hinner inte se honom komma men det är i min mening hans eget fel. Tacklingen är inte sen, det är ingen armbåge, jag tycker inte ens att tacklingen initialt träffar i huvudet, han hoppar inte in den...det enda jag tycker att man kan säga om tacklingen är att Carter utnyttjar det faktum att NJ-spelaren stirrar ner i isen.

Scott Stevens fullbordade jävligt många fina tacklingar under sin karriär som INTE resulterade i skada också, naturligtvis uppmärksammas de tacklingar som avslutade Lindros karriär och exempelvis den som sänkte Paul Kariya, i det senare exemplet är Stevens riktigt sen också, något som jag inte tycker är jämförbart med den här tacklingen som diskuteras just nu.

Tacklingar har ju många olika roller i spelet, i syfte att avskräcka, i syfte att trötta ut, i syfte att erövra puck osv. Om man inte kan acceptera att skador uppstår i sånna här lägen, eller det faktum att vissa fysiska lag använder det som vapen mot mindre fysiska lag, då tycker jag att man är helt fel ute till att börja med.

Slutligen vill jag ju även hävda att dom "bästa" tacklarna är kanadensare, alla vet att dom gör vad som helst för att vinna matcher, även om det innebär att dela ut en hjärnskakning till motståndarnas stjärnspelare.

"Att åka omkring och försöka invalidisera människor skadar bara hockeyn"

Jag håller med men samtidigt handlade det här exemplet inte om någon flygande armbåge, någon tackling i rygg eller någon ful bentackling. Den här situationen hade NJ-spelaren kunnat undvika och i min mening har han bara sig själv att skylla om han åker på en hjärnskakning.
Kommentera