NHL

14645 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #1237810

Sv: Apropå ingenting...

Poffa:

Eftersom det var jag som startade debatten om denna tackling får jag väl ge min syn på det hela. Jag tycker det är en idiotisk och ful tackling. Följer man Carter under hela sekvensen så syns det att han har bestämt sig långt innan att han tänker tackla Salmela. Han tar dessutom i lite extra i själva tacklingsögonblicket och den tar mot huvudet. tacklingar snett bakifrån är idiotiska och jag tror Carter är fullt medveten om att han kan skada sin motståndare.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
mattias - 74: Om man förväntar sig att sänka sin motståndare, inte bara få honom ur balans, så måste man ju så klart lägga upp för tacklingen. För att sätta en fin "open ice" måste man kanske räkna ut vem som kommer att få första passet från back, sen måste man vända upp och sikta på honom INNAN han fått passet. Annars hinner han ju se tacklingen och korrigera. I mina ögon är det vad som i själva verket är det vackra med tacklingar. Det krävs lite planering.




Jag förstår verkligen inte problemet med den här tacklingen som diskuteras just nu. Hockey är långt ifrån den enda sporten som besitter moment som innefattar risk för skada.

"Lemaire didn't get the feeling that Carter was trying to hurt Salmela." - NHL.com

"The league looks at every incident and if there's anything they'll take care of," - J. Lemaire.

Jag har inte läst en enda artikel som yrkar på någon sorts avstängning och eftersom inte ens Devils coach har något att säga om saken så tycker jag att det är ett tydligt exempel på skillnaden mellan europeisk ishockey och nordamerikansk. Det är inte damhockey det här.

Edit: Det gick visst bara att länka till en video. Det tog ju lite udden av själva exemplifieringen.

Redigerad kommentar

Kommentera