NHL

14645 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #1237807

Sv: Apropå ingenting...

hellge: Jag köper inte din förklaring till varför den är feg och respektlös.

Du börjar med att säga att han blir medvetslös. Den första frågan är då, hade den inte varit feg och respektlös om han inte slagits medvetslös?

Sedan säger du att han säkert var ute efter att skada. Jag undrar var du får det ifrån. Det är ungefär som om Foppa med en "normal" slashing på Ove Molins hand skulle orsaka en skada. Då var Foppa säkert ute efter det.

Jag uppfattar det hela som att Carter försöker förhindra ett baklängesmål, inte avsiktligt skada. Tacklingen träffar, axel mot axel, ögonblicket efter att skottet går iväg. Spelaren är alltså fullt tacklingsbar.

Om man sedan inte skall få tackla när den andra är förberedd, kan man då någonsin påbörja en tackling utan att man först tydligt påpekat att man tänker tackla? Det är absolut en del av spelet att man måste hålla koll på vad som händer runt omkring en. Om vi på något sätt skall förbjuda tacklingar på en oförberedd motståndare kommer varenda puckförande spelare att sätta på sig skygglappar och åka och titta mer ner på pucken än på något annat.

Som jag skrev tidigare, för mig är det mer respektlöst och fegt att slasha en motståndare över armarna än att sätta in den typ av tacklingar som Carter i det här fallet levererade.

Wayne Gresky: Salmela är tacklingsbar, han är puckförande. Tacklingen kommer axel mot axel och Carter är definitivt i synfältet för Salmela ett par sekunder innan situationen. Carter går in för att förhindra ett mål och i mina ögon spelar det ingen roll att han kommer in som tredje spelare i situationen.

Och återigen, om man inte får tackla en icke förberedd spelare, kan man då någonsin påbörja en tackling med mindre att man kommer framifrån och har högt och tydligt meddelat att "nu kommer det smälla"?

Ni verkar se situationen som att Carter har avsikt att skada Salmela. Det är den stora skillnaden mot hur jag ser det. Uppenbarligen är er syn på ishockeyn mer cynisk än vad min är.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Poffa:

Jag vet inte om Carter var ute efter att skada. Sannolikt inte. Molinder var inte heller ute efter att skada, men det finns ett helt gäng spelare som inte bryr sig nämvärt om de invalidiserar en motståndare. Det är dessa jag kallar fegisar. Stevens är en fegis.

Jag har svårt att exakt beskiva det, eller sätta fingret på vad det är med dessa tacklingar som jag upplever som fega. Ibland, då och då uppstår de där situationerna när fel gubbe tacklas eller när en andra spelare kommer in i situationen.

Egentligen är Molinders tackling av Abboten ett tydligt exempel. Molle som knappt klarar stången i bänkpress och som ser ut som en orienterare i kroppen lyckades helt knocka Abboten. Nu var det säkert inte meningen men Molle lyckades ändå totalt sänka honom med sin orienterarkropp.

Varför? Jo, därför fel gubbe tacklar. Om en orienterare som Molinder nästan kan tackla en spelare medvetslös, vad händer då när 105 kilos klumpar som specialiserat sig på att komma in från fel håll och mosa en spelare som inte är förberedd?

Jag tror inte man kan skilja på en Molindersk icke medveten propp och en Scott Stevensk medvetet-skada-tackling. Därför måste man nog stävja detta, annars har vi strax det första dödsfallet.

Dessa tacklingar är lagliga, eftersom pucken är i närheten, men jag tror att de skadar sporten på sikt.

Nu har jag för övrigt tömt de sista av mina argument :)   

Kolla här, alla utom den första är sådana tacklingar när han kommer in som andra gubbe, inte ens ett muskelberg på 120 kilo kan skydda sig mot dessa tacklingar:



Nota bene, tacklingarna är i allmänhet lagliga, men jag anser att de måste bort.

Kolla också orienterar-Molles tackling på Abbot

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Apropå ingenting...

Poffa:

Eftersom det var jag som startade debatten om denna tackling får jag väl ge min syn på det hela. Jag tycker det är en idiotisk och ful tackling. Följer man Carter under hela sekvensen så syns det att han har bestämt sig långt innan att han tänker tackla Salmela. Han tar dessutom i lite extra i själva tacklingsögonblicket och den tar mot huvudet. tacklingar snett bakifrån är idiotiska och jag tror Carter är fullt medveten om att han kan skada sin motståndare.

Kommentera