NHL

14645 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #1383016

Sv: Stanley Cup
MorganaLefaey: Jag kan ju erkänna att jag hade tyckt att det vore mer intressant om laget närmast mitt hjärta, hade spelat.

Däremot tror jag att det kommer att bli en tråkig final eftersom både canucks och bruins är rätt defensivt fokuserade. Så länge det handlar om två lag jag skiter i så hade jag hellre sett "svängdörrshockey" likt conference-kvarten mellan SJ - Wings ifjol, det var bland det mest fartfyllda och häftigaste jag sett (och nej, Red Wings är inte mitt favoritlag)

Tampa har spelat ett rätt disciplinerat mittzonsförsvar hela säsongen och jag är inte så säker på att dom hade varit så spännande att se i en final heller. Men vi får iaf se ett "original six"-lag ha chansen till cuppen så det lär väl bli rätt livat ändå.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Stanley Cup
Olle: Hur en matchserie kommer att se ut går inte alltid att säga i förväg. Det blir en final mellan NHL:s två bästa lag. Två lag där båda förtjänar att vinna en Stanley Cup efter lång väntan och ett antal finalförluster. Det kommer sig att utspela sig i två städer där hockeyintresset tillhör det största i hela NHL. Två lag som under flera års tid byggt vinnande lag med kontinuitet, bra draftval och smarta trejder. Vi snackar inte lag som Chicago eller Tampa som snott åt sig talang efter talang efter att ha kört laget i botten och fått drafta högt år efter år.

Washington nämns av vissa som ett roligt lag, laget gjorde 22 mål mindre än Boston och släppte bara in två mer. Vancouver gjorde flest i hela ligan. Bra lag har bra defensiv också, men att påstå att det är två tråklag som möts signalerar stor okunnighet. När dessutom Sveriges två bästa spelare spelar i det ena laget känns ditt klagande bara larvigt. Uppskattar du inte finalen så tycker jag att du kan fokusera på Timrås silly season istället för att sprida negativ stämning här i NHL-boken.
Kommentera