NHL

14645 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #1383018

Sv: Stanley Cup
Olle: Hur en matchserie kommer att se ut går inte alltid att säga i förväg. Det blir en final mellan NHL:s två bästa lag. Två lag där båda förtjänar att vinna en Stanley Cup efter lång väntan och ett antal finalförluster. Det kommer sig att utspela sig i två städer där hockeyintresset tillhör det största i hela NHL. Två lag som under flera års tid byggt vinnande lag med kontinuitet, bra draftval och smarta trejder. Vi snackar inte lag som Chicago eller Tampa som snott åt sig talang efter talang efter att ha kört laget i botten och fått drafta högt år efter år.

Washington nämns av vissa som ett roligt lag, laget gjorde 22 mål mindre än Boston och släppte bara in två mer. Vancouver gjorde flest i hela ligan. Bra lag har bra defensiv också, men att påstå att det är två tråklag som möts signalerar stor okunnighet. När dessutom Sveriges två bästa spelare spelar i det ena laget känns ditt klagande bara larvigt. Uppskattar du inte finalen så tycker jag att du kan fokusera på Timrås silly season istället för att sprida negativ stämning här i NHL-boken.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Stanley Cup
Wayne Gresky: Och ändå påstår du att hockeyn i ett original six lag som vunnit stanley cup fyra gånger, som haft högst publiksnitt i hela ligan dom senaste tre åren (canucks finner man en bit ner på listan), saknar hockeyintresse? Puss! Fast du kanske mäter variabeln "hockeyintresse" med att kontrollera hur många fans som har på sig sedin-replicas?

Jag tycker inte att Canucks byggt något vinnande lag i större utsträckning än någon annan klubb, dom har ju inte vunnit något än? Jag har för övrigt inte sagt någonting om caps öht.
Kommentera

Sv: Stanley Cup
Wayne Gresky: Nu behöver inte antalet mål tyda på att man spelar roligt eller inte. Men visst. Till en viss del så är det väl så. Tycker faktiskt Vancouver varit ett av de mest underhållande lagen i serien och cupen. Att jag sen tycker Washington är roligare än de flesta andra beror nog mer på spelartyperna eller något.

Hur som haver så tror jag nog det blir en bra final. Lite extra också förståss att Sedinarna är med och slåss om äran.
Kommentera

Sv: Stanley Cup
1976 var det OS i Montreal. Året därpå vann de SC. 1988 var det OS i Calgary och vinnarna av SC året efter var, just det, Calgary. Ifjol stod Vancouver som värd för Olympiska Spelen. Hoppas os-trenden håller i sig!
Kommentera