NHL

14673 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #2554579

Sv: Allmän tråd för NHL
SuneMangs: Med reservation för att min inställning är färgad av att inte sett så många Sharks matcher i år så tror jag att Erik inte hade nått sina 100 p i ett av de lägre placerade slutspelslagen. Av det jag sett så hade man inte accepterat de defensiva brister han uppvisat. I ett lag som inte har chans på slutspel är det ok att spela som han gjort och samla poäng och samtidigt vara inne på många baklängesmål men jag tror att oavsett om han får vara frisk kommer han inte i närheten av ens 70 poäng om Pittsburg slåss om de sista slutspelsplatsen. Då lär han få prioritera ett spel som innebär mera defensiva åtaganden, färre egna poäng men förhoppningsvis fler segrar för laget.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Allmän tråd för NHL
Jan-Erik : Karlsson har ju aldrig varit riktigt bra defensivt, så det är knappast något Pittsburgh väntar sig och något han måste börja fila på nu. Pittsburgh är dessutom inte kända för att prioritera defensiven först utan det är full gas framåt som gäller. Matcher brukar generellt sett vinnas och har ofta vunnits med tennissiffror, snarare än målsnåla matcher där defensiven är prioriterad. Därför tror jag att den här flytten är den bästa Karlsson hade kunnat göra och passar honom som handen i handsken.

Dubas har som sagt inte värvat Karlsson för att hålla tätt i egen zon utan istället för att göra det han är bäst på, mål och framför allt, assist. Det är långt ifrån säkert att det någonsin blir lika höga poäng från Karlsson igen som denna säsongen, men får han vara frisk kommer han säkerligen vara en poäng per match-spelare.

Han är en generationssspelare och den bästa offensiva backen sedan Paul Coffey i min mening och jag ser fram emot att han åtminstone får chansen att vinna någon/några slutspelsrundor istället för att ta semester i april som det varit dom senaste åren.

Tycker det var en smart trade av Pittsburgh eftersom man kommer att behöva bygga om laget i vilket fall om några år och man är definitivt närmare ett slutspel och en ny Stanley cup idag än vad man var innan man trejdade till sig Karlsson. Ett förstaval, ett andraval, en backupmålvakt, lite breddspelare och ett kontrakt som sades vara "unmovable" (Granlund) och i utbyte få världens bästa offensiva back den gångna säsongen tycker jag är bra business, om man har en agenda där man ska "gå för det" som Pittsburgh har.
Kommentera