Olympiska spelen

4012 inlägg · 52 ämnen

Inlägg #1238957

Sv: hockey
Huge: Det gäller att gripa varje "inch" av halmstrå. Jättekul att du blev så glad över att damerna lyckades trycka in ett reduceringsmål när det stod 13-0 (var det va?) och matchen var nästan i princip avgjord......

Sättet damkronorna förlorar matchen på, var bedrövligt, där hade man kunnat begära otroligt mycket mer. Men det kanske skiljer så här mycket lagen emellan även om jag tror att Sverige med någon form av genomtänkt defensiv hade kunnat halvera Canadas målskörd.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: hockey

250kg kärlek: "Det gäller att gripa varje "inch" av halmstrå. Jättekul att du blev så glad över att damerna lyckades trycka in ett reduceringsmål när det stod 13-0 (var det va?) och matchen var nästan i princip avgjord......"

Läs vad Metal Guru skriver, han sammanfattar det hela mkt bra.
Det var inget halmstrå jag försökte sträcka mig efter. Bara ett nyktert konstaterande att Sverige inte är bättre än så här, när man möter ett toktaggat Kanada i OS och dessutom på deras hemmaplan. Därför visste jag att en spräckt nolla också måste betraktas som en framgång.
Sen är det helt klart så att vi inte gör nån optimal insats och att siffrorna förmodligen inte speglar det korrekta styrkeförhållandet lagen emellan, men det ändrar som sagt inte mitt pricipiella grundresonemang: vi har kommit obetydligt närmare Kanada, som det känns.

Kommentera

Sv: hockey

250kg kärlek:
Jag tror att grundproblemet i den här diskussionen är att ni tar för givet att ni pratar om ishockey.

Damishockey är en annan idrott än den i sammanhanget kallade 'herr-hockeyn'. Man kan inte jämföra dessa båda idrotter.

Ska vi prata om damishockey i OS, så är det bättre att jämföra med det nyligen avslutade Bandy-VM.
Där hade vi två lag som slogs om guldet, Sverige och Ryssland. Alla andra var statister, och fick mer eller mindre fetstryk av dessa två.
Här har vi två lag som slåss om guldet, Kanada och USA. Alla andra är statister, och får/kommer få mer eller mindre fetstryk av dessa två.

Kommentera