Olympiska spelen

4012 inlägg · 52 ämnen

Inlägg #1238970

Sv: hockey

Metal Guru: Jag har suttit och läst igenom dina senaste inlägg beträffande damhockeyn och förstår fortfarande ingenting. Vad är det du vill ha sagt?
Att herr och damhockey är två vitt skilda sporter håller jag med om. Men när ett svenskt damhockeylag möter ett Canadensiskt dito så är det väl ändå sport på samma villkor?

Att Sverige har sämre förutsättningar att rubba Canada visste jag/vi om. Men att damlaget gör en sån genomrutten insats och blir försvarad med att "det är två lag som gör upp om det här" eller "vi är ändå klar för semifinal" eller "jag blev så glad när Sverige spräckte nollan", tycker jag är att ge upp på förhand.

Gårdagens insats var bedrövlig, det fanns inte många saker som var positiv. Håller du med?
Jag är ruskigt besviken på hur Sverige genomför denna match.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: hockey

250kg kärlek:
När ett svenskt damhockeylag möter ett Kanadensiskt dito så är det ändå sport på samma villkor, precis på samma sätt som när Kazakstan möter Sverige i Bandy-VM.

Vad jag vill ha sagt?
Jag försökte sätta lite perspektiv till ert bottenlösa sågande av det Svenska damlaget i hockey. Men det gick väl sådär, eftersom jag primärt arbetar.

However.
VM i ishockey för damer har spelats sedan 1990. Det har varit 12 mästerskap. Aldrig någonsin har några andra än USA och Kanada mötts i en VM-final. Samtidigt är detta det fjärde OS:et med damhockey. Turin-OS 2006 är det lysande undantaget i damhockeyns rullor, där den massiva Kanada/USA-dominansen krackelerade en aning. Sverige fick då spela final, efter att ha lyckats slå USA på straffar i semin.

Är det så att ni väntade er mer av damkronorna pga det freak-resultatet?
Exakt VAD är det som hänt i svensk damhockey jämfört med Kanadensisk dito under de sista åren, som gör att ni förväntar er mer än Kanadensk lek med den lilla blågula musen?

Eller är det så att ni tänker med 'herrhockey-ögon', där lagen är betydligt närmare varandra nivåmässigt?
Hur hade en match mellan Timrå och Kovland sett ut, om Timrå hade velat visa upp sig från sin bästa sida?

Kommentera

Sv: hockey

250kg kärlek: "Jag är ruskigt besviken på hur Sverige genomför denna match."

Kan isf kanske bero på att man till viss del agerat som Wayne Gresky är inne på:
mer eller mindre medvetet sparat på det krut man har för att lägga det på en betydligt viktigare semifinal och i förlängningen det viktigaste av allt: matchen om bronset. Tror inte att vi kan rubba USA, då jag utgår ifrån att dom blir den mest troliga semifinalmotståndaren. Gick iofs bra i Turin, men blixten slår aldrig ner 2 gånger på samma ställe.
Det blir som vanligt: match om bronset mot ärkerivalen Finland....

Kommentera

Sv: hockey
250kg kärlek: För mig är det insatsen i semifinalen som avgör betyget. Ska man göra en jätteinsats så är det bättre att göra den i semifinalen än att köra slut på sig i en gruppspelsmatch som man antagligen ändå förlorar. Man ska vara försiktig med att plocka fram sågen innan sista pucken i turneringen är släppt.
Kommentera