Olympiska spelen

4012 inlägg · 52 ämnen

Inlägg #1238989

Sv: hockey

250kg kärlek:
När ett svenskt damhockeylag möter ett Kanadensiskt dito så är det ändå sport på samma villkor, precis på samma sätt som när Kazakstan möter Sverige i Bandy-VM.

Vad jag vill ha sagt?
Jag försökte sätta lite perspektiv till ert bottenlösa sågande av det Svenska damlaget i hockey. Men det gick väl sådär, eftersom jag primärt arbetar.

However.
VM i ishockey för damer har spelats sedan 1990. Det har varit 12 mästerskap. Aldrig någonsin har några andra än USA och Kanada mötts i en VM-final. Samtidigt är detta det fjärde OS:et med damhockey. Turin-OS 2006 är det lysande undantaget i damhockeyns rullor, där den massiva Kanada/USA-dominansen krackelerade en aning. Sverige fick då spela final, efter att ha lyckats slå USA på straffar i semin.

Är det så att ni väntade er mer av damkronorna pga det freak-resultatet?
Exakt VAD är det som hänt i svensk damhockey jämfört med Kanadensisk dito under de sista åren, som gör att ni förväntar er mer än Kanadensk lek med den lilla blågula musen?

Eller är det så att ni tänker med 'herrhockey-ögon', där lagen är betydligt närmare varandra nivåmässigt?
Hur hade en match mellan Timrå och Kovland sett ut, om Timrå hade velat visa upp sig från sin bästa sida?

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: hockey

Metal Guru: Du förstår inte heller vad jag menar. Jag bryr mig inte så mycket om hur överlägsen Canada är utan den usla insats som damkronorna visade upp under gårdagen. Du nämner matchen mot USA där Sverige lyckades vinna mot dem i straffar. Tro mig, hade laget spelat den matchen som igår hade vi sannolikt förlorat med lika stora siffror då som nu.
Dessutom blir jag synnerligen fundersam när jag läser om konspirationerna varför det blev som det blev igår. Det kan inte finnas ett bättre tillfälle att verkligen ge max än mot Canada på hemmaplan?

Gårdagens insats var ett magplask, modell megastor.

Kommentera