Olympiska spelen

4012 inlägg · 52 ämnen

Inlägg #1239598

Sv: hockey

Berka: Bara populära i Kanada och USA, enligt vem då? Du försöker att få det till att spelarna själva tycker att det är tråkigt att spela OS, för de kommer få stryk av USA och Kanada.

Att två lag står över alla andra är helt klart, men av vilken anledning skulle detta vara något som gör att det inte är en OS-gren? Den första gången ishockey för herrar var med som en OS-gren hade vi resultat som:

Kanada - Tjeckoslovakien 15-0
USA - Tjeckoslovakien 16-0
USA - Schweiz 29-0
Sverige - Belgien 8-0
USA - Sverige 7-0

Ser du någon likhet med dagens damhockey?

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: hockey
Poffa: självklart var dåtidens herrhockey lika bedrövlig, men den har blivit jämn och det kan damhockeyn kanske kanske oxå bli.
Sverige som är de 3:e bästa damhockeylaget har 3500 licensierade spelare vilket att jämföra med usa 54000 och canada 77000 så jo sporten är inte speciellt populär på andra platser.
Det jag menar är att man kan inte påföra fler sporter i ett OS då det inte finns tillräckligt med tid, jag tycker man kan byta ut damhockeyn mot något som är sevärt och spännande.
Klart tjejerna tycker det är roligt att lira os då det är de största man kan spela, men jag kan lova dig att det är inte ett dugg roligt eller nyttigt att bli förnedrade så till den grad att matcherna redan är över innan dom börjar.

Dagens match i semin, usa-sverige 9-1 skott 46-12, det var ljusår mellan lagen.
Kommentera

Sv: hockey
Poffa:Om låt säga 5 % av de deltagande i OS är blåbär är det lite småcharmigt. När en gren i stort sett endast består av blåbär är det lite mindre charmigt.
Kommentera