Olympiska spelen

4012 inlägg · 52 ämnen

Inlägg #1239604

Sv: hockey
Poffa: självklart var dåtidens herrhockey lika bedrövlig, men den har blivit jämn och det kan damhockeyn kanske kanske oxå bli.
Sverige som är de 3:e bästa damhockeylaget har 3500 licensierade spelare vilket att jämföra med usa 54000 och canada 77000 så jo sporten är inte speciellt populär på andra platser.
Det jag menar är att man kan inte påföra fler sporter i ett OS då det inte finns tillräckligt med tid, jag tycker man kan byta ut damhockeyn mot något som är sevärt och spännande.
Klart tjejerna tycker det är roligt att lira os då det är de största man kan spela, men jag kan lova dig att det är inte ett dugg roligt eller nyttigt att bli förnedrade så till den grad att matcherna redan är över innan dom börjar.

Dagens match i semin, usa-sverige 9-1 skott 46-12, det var ljusår mellan lagen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: hockey

Berka: Hur tror du fördelningen i antal spelare var inom herrishockey i början? Ska det finnas en chans att utveckla sporten måste de få ha chansen till att spela stora mästerskap. OS är något som naturligtvis lockar spelarna och gör att många tjejer fortsätter sin satsning. Har de inget att se fram emot kommer de sluta och satsa på ett vanligt jobb istället.

Och i förra OS:et så vann Sverige semin mot USA. Så att de var slagna på förhand är en sanning med rätt stor modifikation.

Sedan får du gärna komma med någon sport som borde vara med på OS-programmet, som då skulle sparka ut damhockeyn.

Kommentera