1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

585936 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #1258574

Sv: Silly Season 10/11
Paddan:
Vad jag förstår så har ni inga problem med finnar själv, ni kämpar ju för att få dit mannen som gav finnen ett ansikte.

Lustigt igentligen, många modo supportrar som genom åren hånat vår förre tränare, nu hoppas man att han skall träna er nästa säsong.

Snacka om att han skulle få något att bita i, en del av era Äldre spelare brukar ju vilja ha ett och annat att säga till om, men med Challe är det"my way eller the highway" som gäller.

Hoppas för er skull att Fredrik Andersson har några ess i skjortärmen med tanke på hur ni värvat och vad ni tappar.

Tittar man poängmässigt så har era tre nyförvärv gjort 136 poäng i allsvenskan medans ni tappar 166 poäng från elitserien om man räknar in foppa och näslund som jag antar inte spelar nästa säsong.

Tufft jobb....
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 10/11
TIKbiff: Fredddan sa ju väldigt tidigt att han inte räknar med Zuccarello eller Pikkarainen kommande säsong.Sen tycker jag att inledningen på silly season har börjat bra Man har värvat unga allskvenska men en utvecklingskurva som pekar uppåt vilket är precis vad modo behöver.

men visst så måste det in ett par toppspelare i truppen.Värvar man bara rätt spelare så räcker det med att man värvar 2-3 toppspelare.

Sen så verkar det ju som om vi äntligen fått en riktigt bra målvakt som kan vinna matcher åt oss.Om man ska tro Kaj Kunnas så är Tuomas Tarkki en toppmålvakt



Kaj Kunnas om Tuomas Tarkki

"Tuomas har de två-tre senaste åren hört till FM-ligans absoluta grädda. Har bl.a fixat två FM-ligaguld åt Kärpät från Uleåborg. Lirat stabilt, på gränsen till glimrande. Framförallt just i slutspelstider. When the stakes are high.
Så även i år. På 10 play-off duster hade Tuomas en paradprocent på nästan 95, så det var minsann inte hans fel att Kärpät åkte ut mot mästarna JyP från Jyväskylä i kvarten med 3-4 i segrar.

Tror att MoDo gjort ett gott inköp. Visserligen kan ju ny miljö, nya språkliga betingelser etc. leda till problem också, speciellt för en målis, men Tuomas är en lugn, sansad typ så... Han behöver inte rädas det kanadensiska ordstävet: If you can't stand the heat, get out of the kitchen!
Och lyfter han sig ytterligare ett snäpp, har ni i Övik en vinnande blåvit keeper. Håller han sin nivå från nu, har ni inget att frukta då heller.

Två små pikanta detaljer om Tuomas kan jag ju även delge.

1. Hans bror Iiro Tarkki lirar i Blues från Esbo. Är nästan lika bra som Tuomas. Ojämnare, men i toppstunder t.o.m vassare.

2. Tuomas har det ihop med Saija Sirviö, en tjej som var med om att ge däng åt damkronorna i Vancouver. Och åkte hem med bronset dinglande runt nacken. Så kanske MoDos damer fixar en förstärkning i backbesättningen i samma väva.

Må väl och "käka puck", som broder Wikegård brukar säga."
Kommentera

Sv: Silly Season 10/11
Jag hoppas vi kan knyta åt oss Nordgren, Danielsson och Sjögren det låter dessutom rimligt. Center sidan är jag otroligt nöjd med. Frågan är om vi har haft en sånn här bra och spännande center uppställning någonsin? Ska vara vara 06/07 då. Back sidan kan också bli riktigt bra om vi får in en bra första powerplay back. Och en bra första målvakt, jadå har vi det mesta. Får vi även tillbaka Nordgren har vi får högerfattade målskytt också. Även Danielsson är ju rightare som också är utrustade med ett hyfsat målsinne. Bra fart på grillerna har han också. Och sedan om MPS stannar, jadå har vi helt plötsigt en förbannat bra forwards uppställning med. Men nu tror jag förvisso att Edmonton vill ha över honom redan nu.
Men sedan Timo? Är det någon som har hört nått? Blir han kvar? Det stog ju för något tag sedan att både han och Prios erbjudits nya kontrakt. Men nu verkar det ju som om inte Piros blir kvar, kan det vara lika dant för Timo med? Jag vet inte vad jag hoppas i den här frågan. Timos säsong har varit under all kritik, men jag vägrar tro att hans karriär som toppspelare är över.. Kanske det fattas fler bra spelar breve honom? Ja jag vet inte, men det enda jag vet är att om han blir kvar ska han ha betydligt lägre lön.
Kommentera