1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586228 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #1336082

Sv: Apropå nånting...
Olle: Visst är det så, Olle. Det är väldigt tandlöst från hockeyligans sida. Det känns nästan som att man är rädd att stöta sig med klubbarna och man får ett intryck att stockholmsklubbarna är gynnade i frågan. Är man rädda för att personligen bli trakasserade av arga huliganer eller vad är det frågan om?

Det här med tomma läktare är ju tyvärr ett tveeggat svärd, för ska man vara ärlig så drabbar det ju verkligen alla som älskar hockey, när det trots allt är en marginell del av publiken som inte kan sköta sig. Det kan väl liknas lite vid kollektiv bestraffning.. eller det ÄR kollektiv bestraffning. Visst kan det vara effektivt, men det är lite som att skjuta en duva med en artilleripjäs - många oskyldiga blir drabbade.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Det man måste göra är att få klubbarna att slå ner hårt och skoningslös mot sina egna firmor. Det finns för mycket undfallande beteende när det gäller kommunikationen och åtgärderna klubbledning vs huliganer. Detta ser man ju inte minst i stockholmsfotbollen - man svarar undvikande på frågorna kring bråkstakarna som om man egentligen tyckte att de utgör ett trevligt och nödvändigt inslag i supporterkulturen.

Gör som i England. Inträdesförbud för bråkmakarna och inför varje match så tvingas de inställa sig hos polismyndigheten tills matchen är över (+ nån timme). Vägrar de inställa sig grips de och sätts i fängelse.
Kommentera