1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586220 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #1336078

Sv: Apropå nånting...
Kattgubben: Även om det innebär att arenan kan ta in 1000 pers mindre så säger man ju implicit att det är ok för aporna att hålla på. Visst man har identifierat och stängt av några sedan senaste derbyt men i min mening så räcker det inte på långa vägar. Att stänga av enskilda personer i en miljö som föder så många kriminella element kommer inte att åstadkomma någon attitydförändring öht. I slutänden är det dem som älskar hockey som får betala notan. När klubbarna sedan går ut lite halvhjärtat och fördömer detta medan vissa spelare i truppen i det närmaste berömmer dessa "fans", så visar ju detta bara på att man inte tar problemet på allvar.

Stränga straff är ett gott incitament för att få alla (fans, supportklubbar, klubbarna osv.) att dra åt samma håll. Synd bara att hockeyligan släpper på linan nu när det fanns en chans för alla parter att ta avstånd på riktigt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Olle: Visst är det så, Olle. Det är väldigt tandlöst från hockeyligans sida. Det känns nästan som att man är rädd att stöta sig med klubbarna och man får ett intryck att stockholmsklubbarna är gynnade i frågan. Är man rädda för att personligen bli trakasserade av arga huliganer eller vad är det frågan om?

Det här med tomma läktare är ju tyvärr ett tveeggat svärd, för ska man vara ärlig så drabbar det ju verkligen alla som älskar hockey, när det trots allt är en marginell del av publiken som inte kan sköta sig. Det kan väl liknas lite vid kollektiv bestraffning.. eller det ÄR kollektiv bestraffning. Visst kan det vara effektivt, men det är lite som att skjuta en duva med en artilleripjäs - många oskyldiga blir drabbade.
Kommentera