1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586263 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #1358579

Sv: Apropå nånting...

RocknRolf2: Att vara sportchef är väl tre-fyra huvudsakliga uppgifter. Att scouta potentiella förstärkningar i laget och båset, att förhandla kontrakt, att ha en plan för utveckling och förädling av egna spelare samt att vara just chef - det vill säga leda alla andra som behövs för att det ska lyckas. Kommunikatör ett plus men det kan vara skit samma, det är väl bara viktigt för oss tidningsläsare på sidan om.

Får Linkan högt betyg på någon punkt? Spelarutvecklingen verkar ha ryckts upp på senare år med starkare juniorer och satsning på yngre spelare. Bra där. Resten är jag tveksam till. Som chef har han ju fått sina slängar av både Challe och Perra, som scout har han en del riktiga bottennapp (men även en del lyckade under-radarn-värvningar). Förhandlingsmässigt kan jag inte bedöma.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
El Maco: Det är väldigt positivt att juniorverksamheten i föreningen är på frammarsch igen, och visst kan Linkan få lite cred för det, men hans påverkan där ser jag mer som indirekt (tunn trupp och många skador, klart junisar får chansen), snarare är det junis- och a-lagstränare som bör hyllas där (jag menar, vi sågade väl aldrig Nubben för att Kenta sällan matchade juniorer?). Nåväl, i hans mer direkta ansvarsområden som scouting och lagbygge tycker jag han har misslyckats ordentligt, inte bara med för många missade dyra värvningar utan även med kontinuitet. Totalintrycket blir inte heller bättre av ytterst märkliga uttalanden som den plötsliga insikten om betydelsen av en bred trupp. Att han uttalar sig på det sättet nu har jag svårt att släppa, det ger inte direkt bra signaler om professionalitet. Förhanlingsmässigt kan vi bara hoppas att karln visar upp i alla fall liiite mer smartness än kollegan i Örnsköldsvik. Jag är väldigt missnöjd med Linkan, men alltså man blir rent mörkrädd av Freddan.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...

För övrigt har mitt Norberg-agg avtagit i takt med att tiden från att han fått gå från Frölunda ökat. Underligt. Men när han inte kan göra skada längre är han väl inget hot och därmed kan man lättare värdera både gott och ont han stått för.

Fortfarande skitkul att Frölunda under hans ledning med ex-timråiter på så många ledande positioner havererade. Men en scoutande Norberg i Timrås tjänst känns mindre motbjudande nu än för ett kvartal sen.

Kommentera