1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586517 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #1453284

Sv: Perra avgick, vad händer nu?

KORITFW:

Ros har väl haft skrämmande rätt i fallet Timrå?

Jag ber om ursäkt för det långa och till stora delar ihopklippta inlägget, men det känns lättare att följa än en blandning av 10 olika länkar.

Timrå kommer att sjunka

Har varit ledig hela helgen.
Så skönt.
Men vad gör jag då? Jo, ser Timrå på Hovet på lördagseftermiddagen.
Slår mig att Timrå är det lag som kommer att få det svårt i framtiden.
Alla extra pengar lägger man på spelare. Man har inte samma fina intäktsbringande arena som storstadslagen eller topplagen.
Man har inte samma tryck på biljetter som HV eller Frölunda.
Man har inte samma stöd från lokala näringslivet som konkurrenterna.
Timrå lever på lånad tid.
Vet att Timrå-spelare gnäller över att det saknas tillräckligt personal runt laget, som materialare och vård-personal.
Nu tror jag inte att Timrå åker ur. Men kommer inte vara ett topp-fyra-lag inom några år. Timrås filosofi är; hellre en ny andrakedja än en ny jumbotron - typ.
***
Sedan är sportchef Kent Norberg en av de som tillämpar gynnsamma skatteregler för utlänningar hårdast. Pärssinen, Hahl med flera fick en stor sudd med sign-on-bonus när de var i Finland. Det gör det svårt för Norberg att ge samma lön vid nästra kontraktsskrivning eftersom kostnaden blir så mycket högre.

Några kommentarer:

Ambroo: Ha ha, Ros är verkligen insatt i TIK:s inre angelägenheter.

Han har väl varit borta ett tag och vill ha lite uppmärksamhet och respons. Då är Timråkortet ett säkert spel.

T T

Så försöker Ros, i vanlig ordning, att dra igång något... Det biter dock inte på mig:

Ambroo
T T: Klart som fan att det är viktigare med bra spelare än en ny jombotron....

En av det mest korkade artiklar jag läst på länge.

Europas fränaste jumbotron men inget lag på isan....smart!

Shadar Logoth

Snoop:
Att vår ordförande tar sig tid att svara en sådan propp som Tomas Ros tyder på genuint engagemang. Har annars inte någon klar bild över Christer Ericsson. Från början var jag lite rädd att det var C-G Andersson-stuk över honom, dvs att han bara "finns".

Känns som att styrelsen gör det mesta rätt, förutom marknadsföringen gentemot privatkunder (bl a souvenirsidan är ju som bekant kraftigt misskött) och det faktum att örnen finns till på bekostnad av stilrena "TIMRÅ" och tallemblemet.
Kongo


For the record ska tilläggas att bl a Knylan till stora delar höll med Ros i det han skrev.


Sedan Ros uppföljning:

Timrå 2.0

Underbart med en debatt om Timrå.
Som jag har längtat.
Först och främst; jag har ingenting emot Timrå.  Ser ofta Timrås matcher och ifjol var jag så ofta i EON Arena att redaktionssekreterare Flash frågade om jag hade en älskarinna i stan...
Anser att jag har hyfsad koll på de flesta elitklubbarna och kan avgöra vilka som har framtidspotential eller inte.
***
Tänkte utveckla varför jag inte tror på Timrå.
Om ni orkar - häng på.
* Sportchef  Kent Norberg. Klubbens hjärta. Utan Norberg stannar Timrå. Han såg till att Hedström, Pärssinen, Hahl, Pyörälä, Backlund med flera kom till klubben. Han har racat i sju år i Timrå och han orkar inte hur länge till som helst. Sportchefer jobbar i fem till sju år, typ, sedan orkar de inte skruva ihop Billy-bokhyllor, smöra för agenter eller hjälpa spelarfruar med jobb eller studier, längre. Dag Larsson, Masken Carlsson, Mats Hallin, Hans Norberg är bra exempel. Tror att Kent Norberg om två år sitter som chef på Norrporten eller Vasakronan. Det är ett stort avbräck för Timrå. Utan hjärtat stannar kroppen (Timrå).
* EON Arena. Snittar på 5300 besökare i år, är med den noteringen åtta i publikligan. Ligger 15 km norr om Sundsvalls centrum. 10 000 personer bor i Timrå. Siffror som är skrämmande för att bedriva verksamhet i underhållningsbranschen. Vem bygger ett bio-komplex eller en nattklubb i vildmarken? Ordförande Ericson framtidsvision bör innehålla en flytt av arenan, alternativt nybyggnation av arena, till hamnområdet i Sundsvall. Folk vill kunna gå på hockey, ta en öl och sedan stanna i centrum, typ.
* Löneutvecklingen. Johan Backlund, Sanny Lindström, Riku Hahl, Timo Pärssinen, Peter Regin har alla kontrakt som går ut. Och samtliga är landslagsspelare. Sedan har ju Pärssinen och Hahl lyxig sign-on-bonus. Samtliga blir svindyra att behålla i Timrå. Alldeles för dyrt för Timrå.
* Berg och dalar. Livet går i cykler. Så även hockeyn. Timrå har stegrat sig hela tiden efter att man avancerade till eliten. Men det måste komma en dipp. Man kan inte få jackpot med nyförvärv och sportsliga framgångar som landsortsförening år efter år. Inte realistiskt. Och då sviker sponsorer, publik, nyförvärv lika snabbt som Ericson kan säga framtidsvision.
***
En sak är och kommer att vara i världsklass i Timrå. Kjell Åke Tjernström - presschefen. Han är ödmjuk, snäll och bäst helt enkelt. (Uppdaterad)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Perra avgick, vad händer nu?

Wayne Gresky:

Angående Ros: Att Timrå med nuvarande förutsättningar inte kan vara ett topp-4-lag år efter fattar en get. Att framgångsfaktor för några år sedan var rekryteringsarbetet (såväl spelare som tränare) likaså. Alla vet också att arenan var/är ett utvecklingsområde och en svaghet.

Ros hävdar att stödet från näringslivet var sämre än konkurrenternas. Fel. Bara för ett eller två år sedan, då jag senast såg en jämförelse, tillhörde Timrå toppskiktet i sponsringsligan, trots färre antal loger än de flesta.

Ros visar sin mentala begränsning när han tror att man finansierar en ny arena genom att lägga mindre resurser på spelartruppen. Det Timrå däremot borde ha gjort - med BIF- och SAIK-facit i hand - är att ha satsat mer på ungdomsverksamheten, troligtvis på bekostnad av spelartruppen.

Jag är ingen skatteexpert - men är det verkligen skillnad på skattregler för sign on-bonus jämfört med om spelaren nyrekryteras eller skriver på ett nytt kontrakt i den förening han redan är i?

Sammanfattningsvis: Ros är en idiot. Han framförde två allmänt spridda uppfattningar, och två egna felaktiga. Beklagligt att folk läser honom, även jag bidrar till detta i och med att jag nu skriver om honom. Vi får den media vi förtjänar (liksom politiker).

Kommentera

Sv: Perra avgick, vad händer nu?

Wayne Gresky:

Det som är skrämmande är att du inte har ett mer kritiskt förhållningssätt till det du läser i media.

Kommentera

Sv: Perra avgick, vad händer nu?
Wayne Gresky: Han har t o m fel om KÅT.
Kommentera