1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586520 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #1453443

Sv: Perra avgick, vad händer nu?

Wayne Gresky:

Angående Ros: Att Timrå med nuvarande förutsättningar inte kan vara ett topp-4-lag år efter fattar en get. Att framgångsfaktor för några år sedan var rekryteringsarbetet (såväl spelare som tränare) likaså. Alla vet också att arenan var/är ett utvecklingsområde och en svaghet.

Ros hävdar att stödet från näringslivet var sämre än konkurrenternas. Fel. Bara för ett eller två år sedan, då jag senast såg en jämförelse, tillhörde Timrå toppskiktet i sponsringsligan, trots färre antal loger än de flesta.

Ros visar sin mentala begränsning när han tror att man finansierar en ny arena genom att lägga mindre resurser på spelartruppen. Det Timrå däremot borde ha gjort - med BIF- och SAIK-facit i hand - är att ha satsat mer på ungdomsverksamheten, troligtvis på bekostnad av spelartruppen.

Jag är ingen skatteexpert - men är det verkligen skillnad på skattregler för sign on-bonus jämfört med om spelaren nyrekryteras eller skriver på ett nytt kontrakt i den förening han redan är i?

Sammanfattningsvis: Ros är en idiot. Han framförde två allmänt spridda uppfattningar, och två egna felaktiga. Beklagligt att folk läser honom, även jag bidrar till detta i och med att jag nu skriver om honom. Vi får den media vi förtjänar (liksom politiker).

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Perra avgick, vad händer nu?

Kongo: Tror det är så att man på lön skattar i det land man tjänar pengarna. Men sign-on bonusar räknas inte in där utan beskattas i det land där man för tillfället är folkbokförd. Men kan va ute och cykla, för har Finland så mycket snällare skatteregler än Sverige så det blir så stor förtjänst?

Hur som, så får man väl säga god fortsättning till er alla.

Kommentera

Sv: Perra avgick, vad händer nu?

Kongo:

Timrås tillbakagång anser jag i stort beror på sämre rekryteringsarbete (spelare, tränare och övrig personal), att man blivit ifrånsprungna i arenakonkurrensen och att man inte varit i närheten av att utveckla ungdomsverksamheten likt BIF och SAIK. TJ som många verkar ha hakat upp sig på, var antagligen densamma för tio år sedan.

Kommentera