1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586220 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #1461040

Sv: Silly Season 11/12

JimmyH: Vad gäller novemberuppehållet och Vampola medger jag att jag är ute en smula på hal is. Jag har hört från flera håll att Linkans plan (med tränarkickning och nyförvärv) låg i linje med Vampolas egna önskemål och att det hade varit tillräckligt för att få honom att stanna kvar. Nubben å sin sida ansåg Vampola vara överbetald (den absolut dyraste spelaren i Timrås historia), trodde inte på ett tränarbyte och ansåg att Vampola-pengarna kunde användas på ett bättre sätt.

Oavsett hur det ligger till med Vampola-affären (du har uppenbarligen en annan bild av händelserna, och jag har svårt att tro att du är ute på halare is än jag. Dock: våra tidigare diskussioner har inte övertygat mig helt) tycker jag att det är frapperande hur Nubben missbedömde tränarsituationen. Vilket inte är så konstigt, eftersom han själv de facto ingått i tränarstaben själv och där haft ett direkt ansvar att coacha backarna. Det blir än mindre konstigt - i mina ögon - med tanke på att han de senaste åren visat sig mer misslyckad i sin sportchefs-/general managerroll än självaste Linkan.

Jag var starkt emot hans återinträde i klubben, och så här långt är det väl svårt att påstå att det inneburit någon succé? Snarare går vi den sämsta säsongen någonsin till mötes. 'Linkans fel!!!1'/'Perraz fel!!!1' är ryggmärgsreflexsvaret här inne. Och sure: det kan mycket väl vara sant. Jag kan dock inte ta just ryggmärgsreflexerna på allvar, eftersom tongångarna med 100% sannolikhet varit diametralt motsatta om det varit Linkan som varit sportchef nu. Han hade behövt ha livvakt med sig när han gick på stan.

Vad gäller dom där tio omgångarna - vad har du själv för förklaring? Jag tänker direkt på en icke obetydlig faktor: många matcher mot 'rätt' lag. LHC två ggr. Luleå, FBK, whatever-lag-som-leder-serien. Dom har vi haft lätt mot under hela Perraz tid i klubben. Hade vi enbart mött lag från den övre delen av tabellen (dessutom på bortaplan) hade vi grejat slutspel med bred marginal både i fjol och i år. Däremot var måstematcherna dom sedvanliga bitch-slapsen. Växjö sista innan jul blev väl den slutgiltiga knäcken. Då hade det varit två steg framåt med en jävla massa poäng, men det slutade ändå med att vi gått 1,75 steg tillbaka totalt på matcherna mellan november- och juluppehåll.

Timrå har haft enorma spelmässiga problem. Det behöver jag knappast påpeka för dig. Oavsett om man vunnit eller förlorat (mestadels det senare) har man uppvisat enorma brister. Enkla saker. Försvarsspel helt utan struktur. BP så passivt att Stephen Hawking hade åkt slalom igenom. Osv.

Perraz har inte varit dom rätta gubbarna för att styra upp ett sånt här lag. Det har varit uppenbart jävligt länge. Vill man kan man så klart Nubben-froza dom och säga 'ja, det är säkert dubbelfaldigt SM-guldbestyckade tränare som är felet att det där skitlaget suger'. Det finns garanterat dom som gör, även om dom inte skulle orka göra det särskilt länge på det här forumet. Har dom fel?

Ja, jag tycker ju det. Jag tyckte Challe var en misslyckad tränare (även om han hade kvaliteter som coach, tveklöst), och Perraz var än värre. För ett lag av Timrås kaliber. Sätt Perraz i FBK, och dom kan säkert ta guld (eller, nja. Årets lag är inte i närheten av det lag Perra sist myscoachade). Sätt dom i Timrå och det blir skit.

Nubbens aktionsplan tycker jag både utgick från fel utgångspunkt (det här laget kommer att hamna i kvalserien, därför ser jag till att metodiskt och genomgripande bygga ett nytt lag. Jag har till 31/1 på mig) och fokuserade på fel saker (byta ut så många spelare som möjligt snarare än att använda dom bättre). Alldeles oavsett om vi tar bort Vampola ur ekvationen, så tror jag att en stannande Linkan med kickande Perraz knappast hade renderat i ett sämre utgångsläge än det Timrå har nu. Värvningar hade det ju blivit även med honom vid rodret. Och handen på hjärtat, hur många av dom inplockade bär en värvar-demons prägel? Bremberg handlade till syvende och sist förmodligen enbart om pengar, och viljan att låta honom ta plats. Motin? Molinder? Robin? Flurre? Vilka av dessa hade i n t e Linkan kunnat plocka?

Dock, rätt ska vara rätt: hanteringen av tränarfrågan (efter attt Perraz väl kastat in handduken). Ante var visserligen rätt given som nödlösning, men Tommy känns fräsch (ok, kanske inte bästa ordvalet för en snubbe som började sin tränarbanaungefär samtidigt som Eldkvarn brann, men ni hajar). Jag skrattade högt i fem minuter när hans namn först nämndes, men ju mer jag ser och hör av honom desto bättre känns han. Att försvarsspelet genomgått en total metamorfos på en knapp vecka är inte heller något på minuskontot.

Slutligen, så...börjar jag tappa bort mig. Seriöst: förlåt mig för min totala oförmåga att vara kortfattad. Där tror jag vi har en av anledningarna till det som du noterade, nämligen att jag inte får så mycket mothugg. Folk ids helt enkelt inte. Ett 'nja Birger, nu är du nog fel ute' riskerar ju att mötas av tvåtusen tecken ordbajseri. Jag kan bara be om ursäkt, och tacka er för ert, trots allt, stora tålamod. Jag hade förmodligen mördat mig själv.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 11/12

Bragd-Birger: Det där var det bästa anti-Nubben inlägg du skrivit. Inga hårdvinklingar och ingen spydig ironi.

Oavsett om man tycker Nubben gör ett bra jobb eller ej så sliter han fler timmar för att rädda klubben än någon annan just nu. Det är värt lite respekt, tycker jag.

Även om jag inte var ute efter det så kan jag ju delge mina åsikter i det som tas upp.

Du har rätt om att vi har helt olika bild gällande vad som hände med Vampola. Jag kan inte bevisa något eftersom det inte finns officiella uttalanden. Jag är dock säker på min sak där. Perra var inte Vampolas bekymmer.

Jag tyckte också att vi spelade bättre defensivt efter november-uppehållet. Bremberg och Fleury var rätt heta i början också och Jonte var grym. Däremot hade vi som du skrev oförmåga att vinna måste-matcher. Vi har väl inte visat någon motsats i det efter Perra heller. Vi blev ju definitivt körda under Antes matcher, tabellmässigt. Dock inget jag lägger på just Ante, ska sägas. Tommy-matcherna har ju varit utan kniv på strupen. Se, man kan köra den här Linkan/Nubben-grejen på Perra/Ante/Tommy också om man vill. Jag ville dock också kicka Perra i november, så du vet.

Jag ville inte ha kvar Linkan heller och det redan efter förra säsongen. Han hade bra sidor som sportchef och var populär hos spelarna. Men han slängde en hel del dyra kontrakt på dåligt scoutade spelare och han avvaktade för mycket. Att sedan jämföra det med de förutsättningar Nubben haft sedan han hade ansvaret blir snett eftersom han måste försöka ändra ett icke-fungerande lag mitt i säsongen. Han försöker och han agerar, kanske för mycket och kanske för naivt från start men han försöker. Om han lyckas vet vi i april. Just nu kan vi vara både nöjda och kritiska med han åstadkommit.

Om du tycker Nubben oförtjänt upplevs mer positivt bland supportrar så beror det att han haft god framgång i klubben. Det hade aldrig Linkan och därför hade det varit mer ohållbart att låta honom vara kvar i det här. Som du skrev, vakter på stan. Vi är nu i ett läge där vi inte har så mycket annat att hoppas på än att Nubben grejar detta, som på den gamla goda tiden. Han är för det han gjort tidigare fortfarande ett namn som många har respekt för och det tror jag är en bättre förutsättning.

Om vi sedan ska tala konsensus i det här forumet så är det att du är en mycket bra skribent, kanske rent av den bästa. Du kommer nog aldrig vara helt i underläge i en diskussion här.

Kommentera

Sv: Silly Season 11/12
Bragd-Birger: Men tagga ner nu gjort är gjort symötet slut ta en grogg !
Kommentera

Sv: Silly Season 11/12
Bragd-Birger: Vad sa du nu igen? Jag kom av mig. :)
Kommentera