1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586220 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #1461047

Sv: Silly Season 11/12

Bragd-Birger: Det där var det bästa anti-Nubben inlägg du skrivit. Inga hårdvinklingar och ingen spydig ironi.

Oavsett om man tycker Nubben gör ett bra jobb eller ej så sliter han fler timmar för att rädda klubben än någon annan just nu. Det är värt lite respekt, tycker jag.

Även om jag inte var ute efter det så kan jag ju delge mina åsikter i det som tas upp.

Du har rätt om att vi har helt olika bild gällande vad som hände med Vampola. Jag kan inte bevisa något eftersom det inte finns officiella uttalanden. Jag är dock säker på min sak där. Perra var inte Vampolas bekymmer.

Jag tyckte också att vi spelade bättre defensivt efter november-uppehållet. Bremberg och Fleury var rätt heta i början också och Jonte var grym. Däremot hade vi som du skrev oförmåga att vinna måste-matcher. Vi har väl inte visat någon motsats i det efter Perra heller. Vi blev ju definitivt körda under Antes matcher, tabellmässigt. Dock inget jag lägger på just Ante, ska sägas. Tommy-matcherna har ju varit utan kniv på strupen. Se, man kan köra den här Linkan/Nubben-grejen på Perra/Ante/Tommy också om man vill. Jag ville dock också kicka Perra i november, så du vet.

Jag ville inte ha kvar Linkan heller och det redan efter förra säsongen. Han hade bra sidor som sportchef och var populär hos spelarna. Men han slängde en hel del dyra kontrakt på dåligt scoutade spelare och han avvaktade för mycket. Att sedan jämföra det med de förutsättningar Nubben haft sedan han hade ansvaret blir snett eftersom han måste försöka ändra ett icke-fungerande lag mitt i säsongen. Han försöker och han agerar, kanske för mycket och kanske för naivt från start men han försöker. Om han lyckas vet vi i april. Just nu kan vi vara både nöjda och kritiska med han åstadkommit.

Om du tycker Nubben oförtjänt upplevs mer positivt bland supportrar så beror det att han haft god framgång i klubben. Det hade aldrig Linkan och därför hade det varit mer ohållbart att låta honom vara kvar i det här. Som du skrev, vakter på stan. Vi är nu i ett läge där vi inte har så mycket annat att hoppas på än att Nubben grejar detta, som på den gamla goda tiden. Han är för det han gjort tidigare fortfarande ett namn som många har respekt för och det tror jag är en bättre förutsättning.

Om vi sedan ska tala konsensus i det här forumet så är det att du är en mycket bra skribent, kanske rent av den bästa. Du kommer nog aldrig vara helt i underläge i en diskussion här.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 11/12

JimmyH: Mycket, mycket bra svar till BB tycker jag.

Bragd-Birger: Att du är omänskligt bra på att skriva och uttrycka dig. Det är vi nog alla överens om i alla fall. Men det vet du ju om också, din kaxiga jävel, att du är överbra på det så att säga ;)

Själv sitter jag här och är övernöjd med att det just är Nubben som har hand om grejerna och inte Linkan eller någon annan spritt språngande ny sportchef med ett ungt och fräscht, men på så sätt också orutinerat ansikte, som till råga på allt har ett svagt kontaktnät. Det skulle kännas väldigt chansartat och lite hjärtlöst också på samma gång, tycker jag.

Lilla Timrå behöver lite kunnigt och framförallt rutinerat folk också, tycker jag. Det skadar åtminstone inte, om man så säger. Inte minst i detta något prekära läge som klubben befinner sig i med lite allt mögligt......

Folk måste tokbrinna i och runt laget. Just här tror jag att Nubben är flera klasser bättre än exempelvis Linkan.

Och apropå Linkan. Jag tror att den back han hade på gaffeln, i samband med att Linkan själv fick sparken härifrån, var av den grövre varianten när det gäller att dra en lott. Tokdyr, utan några egentliga landslagsmeriter och kanske t.o.m. en spelare som tillhört en och samma liga hela sin karriär.......

Jaja. Klockan är mycket och vi måste redan nu tillsammans samla kraft. Det är bara hålla alla tummar men samtidigt göra allt det vi kan för att detta ska gå vägen.

Många är inne på att saker och ting redan är för sent. Men jag vill inte tro det, även om jag till stor tror det ändå. Oj vad fint det där lät.

Jag vill tro att Timrå IK ska bli ett lag igen där man lyckas vinna matcher eftersom att alla jobbar för varandra, åt samma håll. Jag vill att TIK ska vara bra på hemmaplan. Jag vill att TIK ska växa. Jag vill att TIK ska ha en stark organisation med mycket hjärta och framåtanda. Där ingår Nubben och hans kompetens alla dagar i veckan.

Till sist. Markus och Peter lyckas alltså knyta till sig den där Kalus till Modo. Det blir någonting att bita i det....

Nja då tar jag nog hellre Mihalik.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Silly Season 11/12

JimmyH: Fast i ärlighetens namn vet både du och jag att jag borde stå i parterr betydligt oftare. Snitsiga formuleringar och ordkaskader kan dölja mycket, såsom bristen på substans.

Det kan man inte beskylla dig för. Därför är jag glad över att jag kan hålla med om i princip allt du skriver i ditt inlägg, och för att du lyfter nivån. Nästan så att jag känner mig lite mindre smutsig.

För det är ju så. Mina känslor för Nubben är grumliga av saker jag egentligen vill inbilla mig att jag håller mig för god för. Samtidigt som jag inte vill något hellre än att han lyckas, för Timrås skull. Uppenbarligen är det jobbiga motstridigheter att hantera, med tanke på hur jag vräker ut ordmassor i ämnet.

Nåväl. Nyansering is the shit, och ibland behöver man en kick i rätt ände. Det må ha uteblivit i fallet Perraz, men icke här i afton. Respect.

Kommentera