1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586210 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #1461796

Sv: Apropå nånting...

dr-nix: Det är just det du säger som var den stora akilleshälen. Det var nog många (de allra flesta utom Knylan skulle jag tro) som tyckte att Per-Erik var klockren som tränare. Han var liksom den där mys-pys farbrorn som med sitt sätt skulle skapa en trygg grund, se potentialen i spelare och bygga ett lag utefter det.

Tyvärr var Perra bara den där mys-pys farbrorn utan några egentliga kunskaper om hur man bygger ett lag från grunden, hur man lär ut spelets grunder och vilka detaljer som är viktig i hockeyn och hur man uppnår dem.

Det fanns ju en hel del kritiska röster från Färjestad-håll som berättade just detta. Perra var en kanonkille som skapade goda relationer, fick spelare att må bra. Men när det kom till det taktiska så brast det, oerhört. Klart att det skapar friktioner i truppen. En populär ledare som inte får ordning på det mest elementära. De 'mindre kunniga' spelarna hade nog ingen riktig koll på vad som gick fel medan de mer etablerade spelarna såg var problemet satt och blev frustrerad. bara att gå ut i media och jiddra om SM-guld (även om det var med glimten i ögat) tycker jag visar på att Perra faktiskt hade en övertro på sig själv och vad han kunde åstadkomma.

Det som gör mig mest förbannad i detta läge är varför föreningen tillät Perra att vara kvar så länge som han blev. Jag har full förståelse att man ville ge honom tid att bygga och ordna upp saker men det syntes ganska snart den här säsongen att han inte var mäktig uppgiften. Redan 10-12 matcher in i serien skulle man gjort förändringar. Det är min bestämda uppfattning. Även om det såg bra ut på försäsongen så berättar det egentligen inte mycket.

Sjukt irriterande att man lät honom hålla på så pass länge, trots allt. Att ingen enda människa såg det och gjorde något. En stark bidragande faktor är säkert att Perra var väldigt omtyckt bland spelarna. Då är det svårare att skicka iväg någon. Det förlängde nog processen med ett gäng matcher.

Men men, nu ska man inte gråta över spilld mjölk. Två nya tränare, båda med ett stort hjärta för bygden. Det kan bli bra det här, ändå. Och handen på hjärtat: det är med en skräckblandad förtjusning jag ser fram mot kvalserien. Förhoppningsvis full arena, ett djävulskt tryck och med ett förnyat elitseriekontrakt framåt vårkanten.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
ÖstrandsNisse: Fast vi vet ju att en människa såg att det inte höll: Linkan.
Kommentera