1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586263 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #1471897

Sv: Lilla SM 2012
Wayne Gresky: Max Friberg är ett tydligt exempel på att, hur duktig och talangfull man än är i den åldern, så är man inte per automatik dominerande i elitserien om man inte har kompetenta spelare omkring sig.
Friberg hade säkert varit en kanonspelare med många mål på kontot i ett lag som Brynäs eller Skellefteå för att ta några exempel.
En mix med någon/några juniorer, tillsammans med redan etablerade elitseriespelare (eller liknande liga) är nog att föredra. Svårt att göra underverk med rena juniorfemmor som inte har erfarenheten från spel i högsta serien. Det kan ju t.o.m. ta knäcken på spelare.

Däremot tycker jag nog att man kunnat testa Werneman t.ex. i år. Säkerligen lika bra som många av de andra Timråspelarna som lirar i A-laget.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Lilla SM 2012
ÖstrandsNisse: Vi ska ju komma ihåg att Friberg kommer från div 1. Det är få spelare som klarar av att ta steget från div 1 eller juniorleden till att bli producerande elitseriespelare direkt. Det flesta behöver en säsong (minst) för att växa in i kostymen. Jag tror nog att Friberg kan vara mycket vassare nästa säsong för er. Speciellt om han får spela med en bra center.

Tar du en titt på juniorernas poängliga i elitserien så ser du att det bara är Johan Larsson som sticker ut med 34 poäng. Tvåan bland juniorerna har 14 poäng och Friberg är t ex delad sexa i målligan. Med tanke på att han blev draftad i femte rundan så kan man ju inte ha hur stora förväntningar som helst på honom även om han hade ett väldigt lyckosamt JVM.
Kommentera