1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586261 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #1471891

Sv: Lilla SM 2012

ÖstrandsNisse: Lauritzen har väl inte skrivit på för någon klubb än?

I övrigt håller jag med om det du skriver. Det är väldigt mycket snack om att satsa på juniorer och ge juniorer chansen. I vissa fall så får de inte riktigt chansen, men vanligtvis så klarar de inte av att ta den när de får den. Det är inte så enkelt att man kan låta halva J20 spela i elitserien en säsong och vips så har man 10 egna podukter av elitserieklass.

Brynäs har bra talanger i grunden som sedan fått en bra skolning i juniorlagen. Timrå har som sagt var ett bra J18-lag och med rätt träning kan det säkert finnas flera blivande elitseriespelare där. Men då gäller det ju att Timrå är i elitserien när den dagen kommer...

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Lilla SM 2012
Wayne Gresky: Max Friberg är ett tydligt exempel på att, hur duktig och talangfull man än är i den åldern, så är man inte per automatik dominerande i elitserien om man inte har kompetenta spelare omkring sig.
Friberg hade säkert varit en kanonspelare med många mål på kontot i ett lag som Brynäs eller Skellefteå för att ta några exempel.
En mix med någon/några juniorer, tillsammans med redan etablerade elitseriespelare (eller liknande liga) är nog att föredra. Svårt att göra underverk med rena juniorfemmor som inte har erfarenheten från spel i högsta serien. Det kan ju t.o.m. ta knäcken på spelare.

Däremot tycker jag nog att man kunnat testa Werneman t.ex. i år. Säkerligen lika bra som många av de andra Timråspelarna som lirar i A-laget.
Kommentera

Sv: Lilla SM 2012

Wayne Gresky:

Annars finns ju Modo kvar om inte annat.

Kommentera