1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586517 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #1472012

Sv: Lilla SM 2012

Patrick Polly: Det är så mycket mer här än bara hockey om du jämför med exempelvis Ö-vik där det bara finns hockey och kyrkor. Här har vi hockey, fotboll, basket, slalom, skidskytte ja allt....dessutom slänger folk pengar på shopping i Birsta (nu reste sig håret på armarna bara jag tänkte på det)

Organisationen är människorna. Och de rätta saknas än så länge....

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Lilla SM 2012

Timrå Icon:

Du kan väl inte på allvar mena att Timrå har mer att erbjuda än Ö-vik. Ö-vik slår Timrå på fingrarna även som kommun 7 dagar av 7 på samtliga punkter du nämner. Däremot om du jämför Sundsvall med Ö-vik, men det är en annan sak. Dessutom finns inte en slalombacke i vare sig Sundsvall eller Timrå som kan mäta sig med utbudet i Ö-vik.

Däremot tror jag du har, åtminstone delvis, rätt när du menar att fel människor saknas. Jag anser dock att du är fel ute när du skyller på fel människor i organisationen. Saken är den att om man studerar Timrås fans är det i huvudsak människor som i alla tider hållit på länets suveräner - Modo Hockey - enda tills Timrå för något år sedan gick upp. Andelen genuina fans är de som återstår idag - ca 1000 personer - resten är i själ och hjärta Modoiter. När nu Timrå faller ur kommer de återgå till heja på det lag de höll på innan.

Man kan då fråga sig varför folk överhuvudtaget hållit på Timrå om de nu alltid varit modoiter. Svaret är enkelt - folk gillar en underdog. Hade Grums IK gått upp i elitserien tror jag nog att många Färjestadsfans boende där hade hållit på den lille uppstickaren. Men när äventyret är slut, säger man möjligen i förbifarten några berömande ord och återgår sedan till vardagen.

Det kan vara charmigt att sova i ett läckande tält några regniga nätter, men en hotellsäng är bekvämare.

Kommentera