1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586529 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #1472607

Sv: Lilla SM 2012
Bissett_19: Precis. Det där fenomenet skulle vara ytterst intressant att få JoergenJonssons syn på. Han, med sin enorma kunskapsbank om Modo Hockey, har säkert en bra förklaring att det ändå gick vägen för Öviks-laget.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Lilla SM 2012

ÖstrandsNisse: "Det där fenomenet skulle vara ytterst intressant att få JoergenJonssons syn på. Han, med sin enorma kunskapsbank om Modo Hockey, har säkert en bra förklaring att det ändå gick vägen för Öviks-laget."

Inledningsvis ber jag att få tacka allra ödmjukast för komplimangen! Jag vill dock, utan att på något sätt förhäva mig själv, understryka att min kunskap sträcker sig långt utöver den lilla baskunskap jag har om exempelvis Modo. Självfallet kan jag ju ger er nästan hur många lektioner som helst om ishockey i allmänhet och FBK i synnerhet, men varför inte i er bok fokusera på mer relevanta ting - länsrivalen som ni så ofta belackar er över.

Förhoppningsvis kan jag sprida lite ljus i mörkret som nu så påtagligt omger Timrå som om liemannens svarta mörka kappa skulle ha svepts över era ögon. Självfallet ska jag, till båtnad för er min bäste ÖstrandsNisse förklara varför Modo klarade sig trots att de förlorade första matchen.

Min förklaring är att jag, tillskillnad från andra uppenbarligen, inte tror att resultatet utav den första matchen avgör huruvida man klarar en kvalserie. Jag sticker ut hakan här, men jag törs påstå, att det centrala direkt avgörande är hur de samlade resultaten ser ut när kvalserien är avslutad. Alla matcher är viktiga, självfallet är det bra att besegra motståndaren från elitserien, men det är uppenbarligen inte det avgörande.

Vad Modo anbelangar vill jag påstå att man hade en stor portion tur att man överhuvudtaget klarade kvalserien. Jag vill minnas att de trots alla stora namn darrade ordentligt. Vad jag minns från de matcher jag såg var att flera s.k. profiler i synnerhet på backsidan var så långsamma att jag emellanåt fick stryka flera tårar från mina runda trinda kinder, glädjetårar som pressades fram när jag skrattade gott åt tjock-Eriksson och Timander (Tjocke Tjockeriksson spelade väl även i Timrå några matcher om inte minnet sviker).

För Timrås del handlar det om att samla styrkorna - och det har väl sett rätt bra ut på slutet? För att vara Timrå menar jag.. Synd bara att ni har så ointresserad publik. Ni skriver ju själv att Timrå inte lockar mer än ca 1000. När man då allra ödmjukast framför teorin att det inte finns fler genuina Timråiter får man skäll och ris, men jag kan inte låta bli att undra, var är då alla fans till detta lag om man inte besöker matcherna?

Ert ljus i mörkret!

/JJ

Kommentera

Sv: Lilla SM 2012

ÖstrandsNisse:

Jag var så upprörd igår att jag glömde säga grattis och tack för vinsten! Fixa ks nu.

Kommentera