1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

588063 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #1478705

Sv: Timrå IK:s ekonomi
Kongo: Jag har länkat till två oberoende av varandra artiklar, en från Mittnytt och den andra från ST, där de berättar att Timtå IK släpar med betalningar. Den här gången så pass allvarliga betalningar så att kronkalle har fått till uppgift av Skatteverket att försöka inkassera pengar. Då behöver man i te vara Einstein för att begripa hur illa ställt det är.

Jag lägger dessutom väldigt stor tillit till både ST och Mittnytt och vågar påstå att det är ren och skär fakta i hit det ligger till. Det visar inte minst T Johanssons svar när de båda medierna frågar honom.

Visst, jag hade kunnat strunta i att länka till dessa artiklar men jag är tämligen övertygad om att någon annan gjort det förr eller senare. Naturligtvis är det trist att detta kommer fram dagen före en mycket viktig match i kvalserien men så är det. Om ett så pass välkänt varumärke som Timrå IK hamnar i en sådan här situation så är det naturligt att media, i synnerhet lokala sådana, väljer att skriva om det. Det drar läsare.

Jag har sagt det tidigare och säger det igen Kongo: överlever vi den här säsongen så ser jag betydligt ljusare på nästa. Alldeles oavsett om vi lirar i allsvenskan eller elitserien. Då förstår du att en förestående konkurs oroat mig under hela säsongen. Jag hoppas dock fortfarande att vi undviker det.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK:s ekonomi

ÖstrandsNisse: jobbigt med kronofogden, men jag har sagt det tidigare och säger det igen, dom största förlorarna blir spelarna som inte får ut sina pensioner vid en konkurs...

Otroligt dåligt skött som vanligt från ledningen i Tik, att man inte har lyckats fixa skatteskulderna och pensionsinbetalningarna före en kvalserie är ju under all kritik. Spelarna har nog mycket att tänka på under kvalserienoch dessutom behöva oroa sig över att bli av med många slantar i utebliven pension kan ju inte vara den optimala uppladdningen. 

Konkurs eller ej, om vi klarar kvalserien så blir det nog mycket svårt att klara elitlicensen pga det skenande skuldberget. 

Eon arena är enligt uppgift belånat till dryga 90 miljoner kronor, vart försvinner alla pengarna. Måste finnas ett gigantiskt hål någonstans i föreningen.

Nu jobbar vi in tre poäng mot leksand och hoppas att Tik får bo på någon hotellkedja under kvalserien och åka buss till matcherna. 

Matchens företag senast var Servera, undra om dom betalade med en del av Timrås obetalda fakturor?

Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi
ÖstrandsNisse: Allt känn väl egentligen avhängt på hur kommunen väljer att göra. Den lösnings som föreslagits lär väl ge närmast liknande lättnader som en nedskrivning av pantbreven för Timrås del. Jag har på något sätt svårt att se kommunen låta TIK gå i KK i första taget då det är det enda man har...
Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi
ÖstrandsNisse:
Och MODO avgjorde i Sudden. 
Kommentera