1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

588047 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #1533193

Sv: Timrå IK:s ekonomi
Tvåtallar: ja du äger då mer på arenan, men det höjer inte ditt egna kapital :)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK:s ekonomi

Blizzard: Nej. Man äger inte mer av arenan. Timrå äger hela arenan och fortsätter äga hela arenan. Däremot kan den som lånar ut pengar till Timrå få säkerhet i form av pantbrev. Det betyder att om Timrå går i konkurs och en konkursförvaltare tar över föreningen så kommer hen att försöka sälja alla tillgångar. Om konkursförvaltaren säljer arenan kommer pengarna som kommer in på försäljningen först användas till att betala tillbaka lånen till den som har pantbreven som säkerhet innan någon annan som har fordringar får betalt.

Det som är bra för Timrå är att föreningen nu har möjlighet att ta lån med hallen som säkerhet som är mindre riskabla för banken. Eftersom Timrå nu har pantbreven kan de lämna ifrån sig dem till banken, därför är det sannolikt att föreningen får lite lägre ränta eller andra fördelar jämfört med att inte ha pantbreven att erbjuda.

När kommunen hade pantbreven hade kommunen säkerhet för Timrås skulder till kommunen, kommunen skulle få betalt först om klubben gick under.

Låt oss för övrigt hoppas att Timrå inte går i konkurs...

Kommentera