1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

588009 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #1575973

Sv: Timrå IK:s ekonomi
Knylan: Jag tror jag pratar för fler gamla uvar än mig när jag skriver att min motivation att engagera mig känns högre än på mången god dag. De inledande åren av ES så gick det av bara farten. Allt var nytt och stort. Sedan några år av smärre framgångar (=säker slutspelsmark men inte just så mycket mer) när man började dra iväg i kravbilden på Timrå IK. Etablering som topp 4-lag var bara en tidsfråga typ. Hybris infann sig både inom föreningen och bland oss Supportrar.

Någonstans här försvann själen, känslan av att det ställer krav att vara en Supporter. Sedan kom utförsbacken som blev ett ras. Dåliga resultat blandades med usla och de få åren med sötebrödsdagar hade redan gjort många av oss lata och bekväma. Vi glömde vad det innebar att vara Timråit.

Men jag känner hur lågan har börjat glöda därinne igen, suget av att vara med om en ny resa uppåt har vaknat. Vi har ett mål att enas kring igen, ett tydligt och självklart sådant. SM-guld var mer en dröm, en slags slutlig bonus.

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK:s ekonomi
mikenomad: That's the spirit! Men som den gamla storbacken Winston sa, kan vi inte lova annat än blod, slit, svett och tårar.
Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi

mikenomad:

Det där var tamejtusan poesi även för en MoDo-supporter. Som du är inne på tror jag också att det på sikt kommer bli en rejäl nytändning för Timrå om ni bara lyckas få stopp på blödningen.

Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi
mikenomad: Och vi gamla uvar kommer att vara ännu äldre och senilare och också glömt!
Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi
mikenomad: Förhoppningsvis lyckas vi gå upp igen inom rätt nära framtid. Dröjer det för länge, säg +18 år, är jag rädd för att de misstag du beskriver, den hybris och kravbild som växt fram samt det vi kan lära av dessa kommer att glömmas bort totalt. Det kommer att vara helt nytt folk involverade i Timrå IK (W/Ö?), supportrarna kommer i mångt och mycket vara sådana som knappt är födda idag eller möjligtvis är yngre aningslösa ungdomar nu och därför aldrig medvetandegjorts av alla dessa misstag. Och så kommer man att ramla i exakt samma fälla igen....Lyckas vi däremot  med ett avancemang med nuvarande besättning i klubben någorlunda intakt och detsamma på läktarna/HS kan vi nog dra enorma lass av lärdomar på denna degradering...
Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi
mikenomad: +1 på den!
Kommentera