1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

588004 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #1577667

Sv: Timrå IK:s ekonomi

Vargher85: Det är dags för gänget för "Uppdrag Granskning" att kolla uppp TIK dom sista 4-5åren hur faan det har kunnat gå så  illa ????

Sen kan grabbarna från "Lyxfällan" hjälpa till att sanera ekonomin ??

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK:s ekonomi

bobrov: Trots risken att framstå som konspiratorisk så misstänker jag att det finns oegentligheter inom många elitföreningar. Om grävande journalister skulle ge sig in och granska alla elitlagen i ishockey så skulle man nog kunna hitta mycket så kallat smått och gott.

Vi vet redan att det finns ett antal klubbar som har fått väldigt generöst stöd från hemkommunen och det är troligen bara toppen på ett isberg. Därtill finns de mer lyckligt lottade klubbarna som har privata finansiärer som kan skjuta till pengar när det fattas.

Det är inte så att jag försöker peka finger, utan det jag snarare vill framhäva är att kostnaderna inom ishockeyn har skenat iväg så mycket att det knappast är förvånande att klubbarnas ekonomi blir ansträngd. Spelarlönerna stegras alltmer och dessutom förväntas klubbarna att ha påkostade arenor. Arenorna tar i och för sig in mycket publik, men driftkostnaderna är höga, liksom priserna för uppförandet av en modern arena. Samtidigt kan man se att klubbarna inte drar till sig några enorma publikströmmar. Åskådarantalet har förvisso stigit med åren, men jag har svårt att se att det varit tillräckligt för att täcka kostnaderna.

Kommentera