1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

587745 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #1578109

Sv: Timrå IK:s ekonomi

Okey rekonstruktion alltså. Snacka om att vår klubb varit illa ute. Vi är alltså i samma prekära läge som Grekland. Nu blir det väl att harva på de år som rekonstruktionen pågår. Den här formuleringen funderar jag på extra mycket.

Rekonstruktionen innebär att oprioriterade fordringsägare kommer att få ett förslag om att 75 procent av de oprioriterade skulderna skrivs av. När rekonstruktionen är klar beräknas skulderna minska med cirka 44 mkr.

För det första så är det tråkigt att oprioriterade fodringsägare förlorar pengar, antar att dessa är företag av typen "Bosses rörmokeri". Förtroendet för Timrå IK kommer att vara skadat för lång tid framöver hos många leverantörer. Men som El Maco nämnde så är hockeylag och idrottsföreningar en risky business som de får räkna med.

Det andra som jag funderar över är att skulderna ska minska med 44mkr. Jag skulle vilja veta vad som ryms inom den siffran. Hur stora skulder har klubben egentligen. 44 mkr är en siffra som jag inte hört tidigare. Är det skulderna som vi har för arenan plus allt annat. Och när dessa skulder är borta är vi då skuldfria eller ligger det kvar en massa annat? Det borde man väl kunnat nämna i pressmeddelandet. Eftersom det inte står så antar jag att vi inte blir skuldfria efter rekonstruktionen.

Hoppas det kommer ett förtydligande inom kort. Jag är försiktigt positiv ändå då konkurs känns som ett mycket sämre alternativ.


Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK:s ekonomi
Marcus: En rekonstruktion pågår inte i flera år utan tar några månader. Håller med om skuldbeloppen. Är det även löner och pensionsskulder? Skuldfria lär vi inte vara om "bara" 75 % skrivs bort men det kommer väl ner på en hanterbar nivå så att de löpande intäkterna räcker till för att sköta betalningarna löpande.
Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi

Har nollkoll på ekonomi. Det är bara att kolla min/vår egen hushållsekonomi. Men vad är det som gör att det blir konkurs ibland och rekonstruktion ibland? Visst gjorde löven konkurs och fick börja om i seriesystemet eller minns jag fel? Timrå undvek konkurs (bra!) och kan fortsätta i allsvenskan eftersom de ska rekonstrueras. Försök gärna förklara för någon som int begrip!

Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi

Och Aftonbladets rubrik är "Klassiska klubben gör en Leksand"....

Jag tror och hoppas att vår rekonstruktion sköt 1000 gånger snyggare än vad det gjort i Leksands fall och jag vill INTE på något sätt att Timrå förknippas med denna skamfläck till förening...

Kommentera