1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

587750 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #1578103

Sv: Timrå IK:s ekonomi
El Maco: Jo precis det nämns ju något om "oprioriterade fordringsägare" i pressmedelandet som knappast lär vara bankerna och sånt. Det bör ju vara mindre lokala företag och liknande. Hur påverkas förhållandet med dessa för framtida affärer kan man ju undra? Tänker mig att även fast klubben sätter dessa som oprioriterade, så borde i vissa fall behovet av dessa varor och tjänster även finnas i fortsättningen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK:s ekonomi

Okey rekonstruktion alltså. Snacka om att vår klubb varit illa ute. Vi är alltså i samma prekära läge som Grekland. Nu blir det väl att harva på de år som rekonstruktionen pågår. Den här formuleringen funderar jag på extra mycket.

Rekonstruktionen innebär att oprioriterade fordringsägare kommer att få ett förslag om att 75 procent av de oprioriterade skulderna skrivs av. När rekonstruktionen är klar beräknas skulderna minska med cirka 44 mkr.

För det första så är det tråkigt att oprioriterade fodringsägare förlorar pengar, antar att dessa är företag av typen "Bosses rörmokeri". Förtroendet för Timrå IK kommer att vara skadat för lång tid framöver hos många leverantörer. Men som El Maco nämnde så är hockeylag och idrottsföreningar en risky business som de får räkna med.

Det andra som jag funderar över är att skulderna ska minska med 44mkr. Jag skulle vilja veta vad som ryms inom den siffran. Hur stora skulder har klubben egentligen. 44 mkr är en siffra som jag inte hört tidigare. Är det skulderna som vi har för arenan plus allt annat. Och när dessa skulder är borta är vi då skuldfria eller ligger det kvar en massa annat? Det borde man väl kunnat nämna i pressmeddelandet. Eftersom det inte står så antar jag att vi inte blir skuldfria efter rekonstruktionen.

Hoppas det kommer ett förtydligande inom kort. Jag är försiktigt positiv ändå då konkurs känns som ett mycket sämre alternativ.


Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi

Bigthelin: Prioriterade fordringsägare är dels de som har en säkerhet (kanske pantbreven i arenan eller företagsinteckningar eller något annat) samt skatteverket. Alla andra är oprioriterade. Nu har väl prioriterade fordringsägare (utom staten) gått med på att skriva ner sina fordringar, då har oprioriterade inte så mycket att be för. Vid konken får de ingenting.

Och visst kan det försämra relationer. Eller så är det så att folk vet att det är ny besättning på skutan och därför riktar bad blood i annan riktning. Vi får se.

Skönt att det ordnade sig, skit att det kom dithän. Nu ska vi se hur vi som supportrar kan hjälpa till med att stabilisera klubben och stötta en framtida satsning igen.

Kommentera