1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

587554 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1641674

Sv: Timrå IK:s ekonomi

Kongo: Ja vill man vara trångsynt och bara se allting åt ett håll är det väldigt enkelt att bara släppa handbromsen och spela rysk roulette med offentliga medel. Men jag kan inte försvara föreningen längre efter alla turer som varit genom åren. Det är alldeles för luddigt och naivt att bara öppna plånboken när det uppstår problem.

Agerar du lika naivt och omdömeslöst när du själv gör affärer? Köper du en bil på samma premisser. "Går det så går annars har jag åtminstone haft jävligt roligt på vägen fram tills dess".

Det har gått 30 månader sedan den senaste krisen och det är på tok för kort tid i min mening för att kommunen skall ställa upp igen när det inte längre kan göras några utfästelser som har förankring i verkligheten. Skillnad om det hade gått åtminstone 10år och det helt plötsligt dykt upp någoting nytt uppseendeväckande som absolut inte under några som helst omständigheter hade kunnat förutses. Men så är inte fallet.

 

Vilken annan föreningen tror du skulle ha kunnat komma undan med detta? Möjligtvis Giffarna. Hade det varit någon annan klubb såsom Sundsvall Dragons, Granlo BK, Söråker Bandy osv. så hade varit godnatt.

Att enbart luta sig emot argumentet att föreningen går i konkurs håller inte längre. Det är alldeles för platt och innehållslöst. Finns det inget mer än värdegrunder i portföljen som garanti då är det bara att svälja faktumet. Det måste bli ett slut nu med farserna i Timråpolitiken. Det är en kommun kantat av tvivel och uppseväckande utspel från alla möjliga håll och kanter. Kommunen själv var dessutom själva nere i ett enormt stort svart slukhål för ett tiotal år sedan när faktiskt kommunen som sådan var "konkusmässig". Man kan inte leka så oansvarigt med andras pengar tillika offentliga medel. Någon gång måste även fan själv växa upp och börja ta ansvar för den näring man bedriver och inte bara grina ut i pressen när fogden knackar på dörren.

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK:s ekonomi
Magnus Rövarn: Argumentet är ju att kommunen av egna ekonomiska skäl ska överta arenan. Självklart ska man först utvärdera detta.
Kommentera