1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

590786 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #1718491

Sv: Timrå IK - IF Sundsvall Hockey 2016-01-08
söder över: Det vore, angående effektiviteten, intressant att få ta del av någon teori utformad av någon med stor kompetens på området. Nu är jag inte så insatt i detta med corsi men jag gissar att vi även i det hänseendet trotsar naturlagarna? Eller? Jag skulle hur som helst vilja veta hur man jobbar för att komma till bukt med detta. Om man nu gör det. Att för sjunde året i rad hänvisa till att det kommer lösa sig tids nog håller uppenbarligen inte.

Jag fortsätter att hävda att det handlar om ett för ungt lag med för oerfarna och/eller för dåliga ledande offensiva spelare. Spelare som saknar känsla och rutin för vad de behöver göra för att producera jämnt på den här nivån. Om vi kunde skramla ihop några korvören och få Gunno att kliva in under resterande säsong så tror jag att det skulle betyda en hel del. För det handlar givetvis inte om oförmåga att skjuta hos spelarna. Säkert i någon mån, men inte hos de som är tänkta att stå för vår huvudsakliga produktion. Dahlén skulle kunnat stå på 20 mål nu om han spelat med en center med en fäbless för att släppa pucken i rätt lägen. Elias kommer att bli en sån center men det måste få ta sin tid.

Har vi en joker i Johan Johnsson kanske? Eller har han för ont?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - IF Sundsvall Hockey 2016-01-08
Knylan och JobbaPuck: jag är inne på det du beskriver herr/fru Jobba!
Målsinne kan man absolut jobba fram! Under träningar med övriga laget behöver man fokusera på detaljerna! När avslut ingår i övningen skall avsluten vara top-notch med! Om så ej är fallet skall straff utdömas i form av tid på motionscykel eller eller något annat som gör nytta men kanske är lite tråkigt.

En sådan policy skulle göra skillnad med den mentala biten på lång sikt och även ge mer nytta till träningen. Felträffar, tillrättaläggning, dåliga backhands och magskott kan alla förbättras med repitioner om och om igen! Bestraffningen kan ge övningen mer mening på kort sikt så att man genomför övningen med skallen på rätt ställe.

Laget jobbar med produktionen säger tränarna så frågan är bara hur?

Sedan myser jag över det du skriver om att stanna kvar och kämpa vidare. Jag vet ju inte då jag aldrig varit på en träning och sett med egna ögon men jag vet att man uppskattade Martin Sonnenberg för sin förmåga att göra mål. Han gjorde tydligen ofta så som du beskriver. Han kunde stanna och öva detaljer som att ta avslut om o om igen...
Han bad tydligen gärna en lagkamrat att vara med också så han fick öva styrningar.

Det är sådant som gör skillnad. Att man gör det på "fritid" bevisar för en själv och laget och omvärlden för den delen att man verkligen vill bemästra konstformen att ta bra avslut och klara av att styra puckar. Det gör även chansen till resultat större då det tack vare frivilligheten innebär att man tagit ett medvetet beslut att öva något. Att sedan genomföra övningen med ett aktivare medvetande gör chansen större att lyckas förbättra egenskapen man slipar på.

Att sitta i omkl rummet och skratta bygger en bra stämning i laget men det gör det även när man vinner matcher ihop! Matcher vinner man lättast om man har många spelare som tar bra avslut.

Jag vet inte hur det ser ut när elit lag tränat klart för dagen hur är inställningen inför uppgiften? Är det motsvarande en "normal" arbetsplats där man hänger in arbetskläderna och går hem eller?
Kommentera

Sv: Timrå IK - IF Sundsvall Hockey 2016-01-08
Knylan: Jag är ingen riktig expert i det hänseendet, men som gammal innebandysniper så kan jag väl dela med mig om mitt tänk.

Det gäller att verkligen ÄLSKA att göra mål - vilket, konstigt nog, inte alls alla gör. Nöta avslut efter träning är nåt jag ser som en självklarhet, men det är nåt vi är väldigt dåliga på i det här landet och det gälller generellt för all typ av bollsport.Jag sköt säkert hundra extrabollar varje gång på keepern för att träna upp muskelminnet. Fördelade dem ungefär 50/50 på liggande boll och direktnyp. Det handlar inte främst om hårdheten i skottet utan att per automatik veta vart man sätter den från olika lägen och vinklar. Sen är det viktigt att lära sig hur målvakterna agerar och rör sig i olika situationer.

En annan del jag praktiserade var att peppra det klassiska planket "Pekka". Där man hade fem hål att hänga in den i, gärna då utan att fästa blicken på objektet. Inom hockeyn tycker jag att alla lag borde ha nån form av skottramp att kunna nyttja utanför isen och med den typen av plank attt skotta på.

Jag gjorde i min prime 84 pinnar, varav 61 mål, på 22 matcher i dåvarande division 2, nuvarande ettan, och det kvalficerar mig väl åtminstone till nåt form av svar, även om det kanske inte var precis just det du sökte.
Kommentera