1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

588047 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #1945902

Sv: Apropå nånting...
Backhandflipp: Man kan konstatera att det är skillnad på det ekonomiska tänket i olika föreningar. Kontrollår och risk för tvångsdegradering för AIK men pengar från aktier ska användas till värvningar i jakten på SHL.

För oss som i dagsläget befinner oss där men frågan är hur länge till är värvningar ytterst oprioriterat då det trots en liten men ordnad ekonomi är hängslen och svångrem som gäller. Fast det i slutändan kan kosta oss SHL-platsen värderar vi alltså föreningens fortsatta existens högre än det.

Även om det för mig som supporter här och nu känns som en urtråkig prioritering förstår jag förnuftsmässigt det vägvalet. Vi är i slutändan en mkt mindre klubb än AIK, på alla sätt och vis.

Deras gamblande innebär inte på långa vägar samma risker som det gör för en liten landsortsförening som oss.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
mikenomad: Timrå IK är väl inte en ekonomiskt mindre förening än vad Mora IK är.? Deras spelartrupp består utav 12 spelare från andra länder än Sverige (av totalt 27) Dom har alltså en helt annan strategi än vad Nubben har. Men det funkar tydligen för dem (även om vi har slagit dem 3 gånger av 3 möjliga). Jag håller med dig att AIK gamblar rejält men det var ju meningen med deras aktieförsäljning att pengarna (drog in 9 milj kr) ska användas till nyförvärv som ska hjälpa dem att nå SHL. Vår målsättning är att klara oss kvar men tyvärr drog inte aktieförsäljningen in så mycket (2.5 milj kr) så vi får nu göra det bästa vi kan av situationen.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Brynäs förstärker.
Kommentera