Inlägg #2171631

Sv: Kvartsfinal 2021 Timrå IK - AIK
Olle: Precis så. Sista stycket ger mig kalla kårar, må det scenariot a l d r i g återupprepas! Den jobbiga känslan är dock att det är i såna här extremt avgörande moment Freddan visar sin absolut sämsta sida. Fegheten
Låst ämne

mikenomad: ja feghet eller obeslutsamhet eller vad man ska kalla det. Tycker han verkar ha svårt att anpassa spelet/taktiken efter nya förutsättningar. AIK växlar direkt över till ett mer defensivt spel och det borde Freddan ha sett efter första perioden. Då måste han elda på laget och få alla att inse att målen kommer kräva betydligt hårdare arbete men det misslyckades han med. Sen kommer folk säga ”ja men vafan vi sköt 47 skott” jo visst. Men hur många var riktigt heta målchanser? AIK insåg snabbt att dom förlorar man-man-spelet mot Timrå alla dagar i veckan, vad gjorde dom istället? Dom började lasta puckar på mål från blå med trafik på kassen och mycket riktigt fick dom in en skitpuck. Det skulle vi också gjort redan från start i tredje perioden för vi vinner inte heller man-man-spelet mot en defensiv motståndare. I vanlig ordning slösade vi bort 10-15 minuter i tredje med helt fel taktik när vi jagar kvittering och det är plågsamt att se.

Sen vill jag hävda att Endré inte på något sätt var en gigant i den här matchen. Vi, tillsammans med AIKs backar, gjorde det ganska enkelt för honom.