1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586424 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2353082

Sv: Apropå nånting...
Olle: Ser att flertalet stör sig på olika experters och andra supportrars tippning kring Timrå kommande säsong.
Jag tänkte därför ge mig på några tankar om varför JAG tror att Timrå tippas som dem gör, trots flertalet klassvärvningar.
Jag skulle tro att många experter och andra ”sofftyckare” tippar er i den lägre delen av tabellen främst pga dessa 4 anledningar/ frågetecken .
1. Föregående års prestation: Det är inget nytt att årets tippning av tabeller till stor del baseras på fjolårets prestationer. Lag som låg i botten då kommer ligga i botten nu, enkelt).
2. Tränarstaben: Missförstå mig rätt. Ante gjorde ett grymt jobb med att stärka gruppen när de som mest behövde det. Frågan är, räcker det en hel säsong? Det är skillnad att lösa den mentala biten i ett kval, till att finna ett grundspel som håller över 52 matcher.
3. Övriga lag: Timrå är ett av få lag som nästintill har spikat sin trupp. Visserligen snackas det om Dahlén men än är inget klart. Majoriteten av övriga SHL lag inväntar KHL/NL/AHL & NHL. Detta gör nog att flertalet inte våga tippa Timrå allt för högt ännu, mycket kan hända på andra håll!
4. Målvaktssidan: Kommer nog inte som en chock för någon. Timrå har kanske SHLs sämsta målvaktssida på pappret(!). Visst gjorde Johansson ett magnifikt kval, och självklart finns det chans att han fortsätter det han slutade. Däremot skall man komma ihåg att man mötte SHLs sämsta lag, det är en viktigt skillnad.

Det spelar ingen roll om exempelvis Frölunda eller Rögle skulle besitta fler frågetecken än lag som Brynäs och Timrå inför säsongen. Topplagens grundfundament är så mycket starkare än våra, så det krävs något extra för att vi bottenlag skall börja tippas högre upp i tabellen!
Detta är iallafall mina tankar. Anser ni dem vara helt uppemot väggarna så ge gärna era tankar på varför.
Dessutom är det viktigt att tillägga att jag ej skriver detta för att ”trycka ner” Timrå eller er supportrar. Jag är endast här för att diskutera och försöka ge en någorlunda objektiv syn på det hela!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Tigerhjärta: Det är fullt rimligt att tippa oss 10-14, främst utifrån punkt 3 och 4 i ditt inlägg
Kommentera