1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

585954 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2355437

Sv: Apropå nånting...
UbbeNils: Det var exakt detta som var orsaken till varför jag slutade spela hockey med Timrå IK. Detta var i mitten av -80-talet, gick i åttonde klass och jag spelade bara för att det var roligt. Men jag hade nog bitit ihop ett bra tag, för detta pågick under några år. Trist när man som ledare, genom att t.ex favorisera spelare framför andra, dödar glädjen till vad man älskade att göra.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Rip Kirby: Vi är nog ungefär jämngamla, jag gick i åttan 1983, och jag har samma erfarenheter men från fotbollen. Det var en jargong då bland tränarna. Som mestadels var farsor till några i laget utan tillstymmelse till ledarutbildningar.

Man frös ut, hånade och framförallt gav man grogrund för de ungdomar som tog sig rätten att trycka ner andra. Åtminstone om dessa tillhörde "stjärnorna" i laget. Vilket de ofta gjorde. Iväg på läger sen fick vi grabbar härja rätt fritt på kvällar och nätter eftersom samma farsor satt och drack grogg. Nå, lite vinklat kanske men i stora drag stämmer det med mina upplevelser.

Jag hade såklart oerhört positiva upplevelser av fotbollen också innan jag la ner som typ 17-åring. Jag tillhörde medelmåttorna och precis som för dig gjordes det väldigt tydligt att det var andra och inte såna som mig som skulle hålla på med fotboll. Så motivationen försvann
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Rip Kirby: Har ju ett skrämmande exempel på vad Mike Babcock gjorde mot Johan Franzen. Fy fan!
Kommentera