1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586370 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2368894

Sv: Försäsong 2022
kulltorp: dom flesta är nog överens om att det kommer att vara det bästa TIMRÅ-laget vi ställer upp med i år och det kan ju lätt få en att sväva iväg men vad säger det egentligen ur ett objektivt perspektiv? Vi har väl aldrig varit bättre än ett mittenlag i elitserien/SHL under någon enstaka säsong. Vi har gått till ett par semifinaler. (Räknar modern tid nu). Visst har vi landslagsspelare men tittar man till topplagen så saknas det inte direkt offensiv kvalité där heller. Jag tror man ska se detta lagbygge som år 1 av en 3-årsplan eller nåt sånt. Vi har knutit fast offensiv kompetens till laget men saknar backar och målvakter för att gå långt i ett slutspel. Om vi kan värva tunga pjäser på backsidan och målvaktssidan nästa säsong samtidigt som vi kanske bara behöver komplettera på forwardssidan (onekligen kommer vi att tappa spelare som alla andra lag).

I glädjeruset så tippade jag oss på plats 6 i år men när man nyktrat till lite så har jag faktiskt förståelse för att alla ”experter” placerar oss långt ner i tabellen. Dels på grund av att dom är bekväm och går på historiken men dels för att det faktiskt finns uppenbara svagheter i laget. Allt norr om plats 10 skulle jag se som en sensation. Målet måste vara att undvika kval så att vi kan bygga vidare på den grund Timrå nu satt med hemvändarna. Men det hade varit förjäkla kul att se slutspelsmatcher med Timrå igen, det har man väntat väldigt länge på nu.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Försäsong 2022
Olle: 02/03 samt lockoutsäsongen 04/05 slutade vi 3a.
Stundtals var vi både uppe på 1a och 2a plats under dessa säsonger, var på slutet vi halkade ner på tredjeplatsen.
Sedan var det runt 07 som vi slutade femma där vi bla ledde serien stort i början men skador gjorde att vi sjönk i tabellen.
Låst ämne

Sv: Försäsong 2022
Olle: Jag håller helt med och tror det är lätt att stirra sig blind och bländas av forwardssidan. Där är TIK om inte topp 3 så åtminstone topp 6 i hela SHL. Tyvärr, är ett lag mer än bara forwards och det är det som gör att jag och vissa andra säger att Timrå ser ut att vara framtunga. Backsidan är ok men skadekänslig. Målvaktssidan är på förhand bland de sämsta i hela serien. Det håller inte om ett lag ska ta en position på den övre halvan. Att tala om SM-guld eller ens topp 6 blir nästan fånigt med detta i åtanke. Att spelarna har som mål att klara slutspel torde också ge oss lite perspektiv.

Sen hoppas och önskar jag Timrå IK all välgång och att de överraskar ordentligt. Men liksom att jag tror att vi gick upp i SHL några år för tidigt förra gången så tror jag att denna gång måste vi ha tålamod och se detta på en 3-4 årsperiod. Stommen bland forwards finns där. Det är backsidan och målvakterna som måste bli bättre nästkommande säsonger. Jag blir därför inte provocerad av att experterna tippas oss i botten, för det är tyvärr där jag tror vi kommer att harva i år.
Låst ämne

Sv: Försäsong 2022
Olle: Sen är det ju inte bara i spelartruppen det finns svagheter. Ledarsidan som helhet är väldigt orutinerad på den här nivån. Ante ska backas upp av Marklund som enbart jobbat med juniorer hela sin karriär? och Molinder som ska göra sin andra säsong som tränare. Känns ju sådär om jag ska vara ärlig.
Låst ämne

Sv: Försäsong 2022
Olle: Utöver hemvändarna så måste vi slussa in fler juniorer inte bara pga återväxten utan just för att när spelet inte riktigt stämmer så kan dessa ungtuppar komma in och få igång gubbarna med fart och fröjd. Det var lite det jag saknade förra året och det kommer bli bättre i år. Edfeldt tycker jag ser väldigt bra ut när han väl får spela (gjorde det även bra förra försäsongen). OJ är bättre i det fysiska spelet detta år och kommer växa enormt. Sedan har vi ju fler backar som kommer slussas in och som kommer att få några matcher på sitt CV.

Vi sitter ändå lite i samma sits som Färjestad ifjol med enormt bra forwards och lite halvdana backar. I början av säsongen startade dom med Haukeland och Hildeby dessutom. Haukeland drog till Tyskland och in kom Furch istället. Det blev guld just för att dom lade ner finspelet och började spela mer krigshockey (mitell och hans assisterande var också en anledning). Det är det vi behöver göra kommande säsong också och som Lander menar i att man ska spela som lag. Det tror jag vi vinner på!
Låst ämne